Μουσικό Φεστιβάλ στο Κτήμα Κοκοτού – ένα τριήμερο αφιέρωμα στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής», σε πλαίσιο εξοχής…

Μουσικό Φεστιβάλ στο Κτήμα Κοκοτού – ένα τριήμερο αφιέρωμα στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής», σε πλαίσιο εξοχής…

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τις δύο επιτυχημένες μουσικές βραδιές του περασμένου Σεπτεμβρίου και με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας της Μουσικής στις 21 Ιουνίου, ο Γιώργος και η Anne Κοκοτού, με τους συνεργάτες τους διοργανώνουν ένα τριήμερο πολυσυλλεκτικό μουσικό Φεστιβάλ από την Πέμπτη 19 έως το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 στο πανέμορφο σκηνικό του Κτήματος Κοκοτού στη Σταμάτα Αττικής. Ο καταπράσινος χώρος κάτω από τη δροσιά των δέντρων, ανάμεσα στον αμπελώνα και το οινοποιείο, όπου παράγονται τα εξαιρετικά κρασιά του Κτήματος Γ. Κοκοτού, Ελληνες καλλιτέχνες, γνωστοί και καταξιωμένοι, θα χαρίσουν ωραίες στιγμές με τραγούδια και μελωδίες που αγαπήθηκαν στο πέρασμα του χρόνου. Πρέπει να σημειωθεί πως, μέρος των εσόδων από το μουσικό φεστιβάλ, θα διατεθεί υπέρ του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Δεσμός» που έχει στόχο τη μέγιστη αξιοποίηση πλεονάσματος αγαθών και δωρεάν υπηρεσιών από εταιρείες και ιδιώτες για την κάλυψη αναγκών φορέων κοινωνικής ωφελείας, ώστε κάθε προσφορά να πηγαίνει εκεί που πραγματικά χρειάζεται (www.desmos.gr). Παρουσιάζουμε εδώ το ξεχωριστό πρόγραμμα των τριών ημερών του μουσικού φεστιβάλ, με την ενδιαφέρουσα πληροφορία ότι, για όλες τις μέρες του φεστιβάλ, μαζί στο Κτήμα Κοκοτού, θα είναι το catering «La Chocolatiere» που θα σερβίρει φαγητό και κρασί με το ποτήρι, σε λογικές τιμές.

Και τώρα το πρόγραμμα: «η Μουσική συναντά κι εφέτος το κρασί στο Κτήμα Κοκοτού.

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014, ώρα 8 μ.μ.: o «Λουδοβίκος των Ανωγείων» με φωνή και ερμηνεία ξεχωριστή, θα δώσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τραγούδια πλημμυρισμένα από Κρήτη, Ερωτόκριτο αλλά και δικές του συνθέσεις.

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014. ώρα 8 μ.μ.: αλλαγή κλίματος αλλά πάντα σε υψηλό ποιοτικό επίπεδο ερμηνείας, δύο σπουδαίοι σολίστες, ο Χρίστος Παπαγεωργίου στο πιάνο και ο Χρήστος Ζερμπίνος στο ακορντεόν, θα μας συνοδεύσουν σε μουσική διαδρομή στον χρόνο, με αγαπημένα έργα από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο, το τραγούδι και τη μουσική δημιουργία.

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014, Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής: δύο εκδηλώσεις στο Κτήμα Κοκοτού. Ωρα 12.00 μεσημέρι: «Μαμά, θα κάνω μπάντα» με τους Burger Project, μία διασκεδαστική, διαδραστική μουσική και εκπαιδευτική παράσταση για παιδιά κάθε ηλικίας που μπολιάζονται με τον ιό της μουσικής!

Ωρα 8 μ.μ.: Το Quinteto Tang-Art-O, με τους χορευτές Ευγενία Μαλτέζου και Αλέξη Παπαστεφανάτο και τη φωνή της Μόρφως Τσαϊρέλη θα μας μυήσει στη μαγεία του ρυθμού των αργεντίνικων Tangos, μεταδίδοντας τον ηλεκτρισμό μιας μουσικής γεμάτης πάθος και ερωτισμό.

Αρωμα νύχτας, μουσική, τραγούδι, μελωδίες αξέχαστες, χορός, κρασί στο ποτήρι – η ζωή μπορεί να είναι ωραία, αρκεί η εγγυημένη καλή περιποίηση και ένα μουσικό πρόγραμμα αξιώσεων, στο ξέφωτο του κτήματος Κοκοτού.

Απόψε, εγκαίνια έκθεσης «Κώστας Γραμματόπουλος» στο Ιδρυμα Θεοχαράκη

Ολες οι εκθέσεις του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η αποψινή έκθεση «Κωνσταντίνος Γραμματόπουλος, Ζωγραφική – Χαρακτική», σε επιμέλεια Τάκη Μαυρωτά, θα εγκαινιαστεί ώρα 8 μ.μ. από την υπουργό Τουρισμού κ. Ολγα Κεφαλογιάννη. «Τα λόγια είναι περιττά», η μελαχρινή Κρητικοπούλα, με την ήρεμη παρουσία της και τον προγραμματισμό της, έχει ήδη πετύχει τον στόχο του υπουργείου της – να διπλασιάσει τον αριθμό των τουριστών για εφέτος! Οπως όμως θα δει ο επισκέπτης της έκθεσης Κ. Γραμματόπουλου, ο καθηγητής στην έδρα Χαρακτικής στο ΑΣΚΤ, μαθητής του Γιάννη Κεφαλληνού στη χαρακτική και του Ουμβέρτου Αργυρού στη ζωγραφική έχει μια δική του ευαισθησία στην απόδοση του ελληνικού φωτός, στην αγάπη του για τη φύση και τη θαλασσινή ζωή, μια τρυφερότητα απέναντι στα παιδιά, και ο σεβασμός του για τα παιδιά και για τα πρώτα γράμματα έχουν κάνει συλλεκτικά τα Αναγνωστικά του… Επιπλέον, οι δεκαετίες ’60, ’70, ’80, με τις μεγάλες αφίσες του Γραμματόπουλου συμπίπτουν με τα πρώτα κύματα ανάπτυξης του τουρισμού. Είναι η εποχή που το Αιγαίο και το Ιόνιο, τα νησιά μας, δημιουργούν τον μύθο, αυτόν που ζωγραφίζει μαγικά ο Κώστας Γραμματόπουλος. Η αναδρομική του έκθεση έχει να διδάξει πολλά στους καλλιτέχνες, αλλά και στους ανθρώπους του τουρισμού. Εως τις 5 Οκτωβρίου 2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή