«Αλλάζοντας την Αθήνα» – Πρόσκληση του Harvard Club of Greece για τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

«Αλλάζοντας την Αθήνα» – Πρόσκληση του Harvard Club of Greece για τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία πρόσκληση για εκδήλωση που στοχεύει σε μεγάλες προοπτικές είναι αυτή του Harvard Club of Greece με θέμα «Αλλάζοντας την Αθήνα». Επικεντρώνεται στα δύο σημαντικά έργα, πρώτον, στο υπό υλοποίηση Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για το οποίο θα μιλήσει εκπρόσωπος του αρχιτεκτονικού γραφείου Renzo Piano και, δεύτερον, στο έργο ανάπλασης της Πανεπιστημίου, τον διαγωνισμό για το οποίο κέρδισε το αρχιτεκτονικό γραφείο OKRA της Ολλανδίας… Ομιλητής θα είναι επίσης ο καθηγητής κ. Γεώργιος Πανέτσος, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Αλέξανδρος Σαμαράς. Από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα μιλήσει η κ. Ελλη Ανδριοπούλου και από το Ιδρυμα Ωνάση η κ. Εφη Τσιότσιου. Θα παραστεί ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση κ. Αντώνης Παπαδημητρίου και η γραμματέας Δ.Σ. κ. Μαριάννα Μόσχου. «Αλλάζοντας την Αθήνα», λοιπόν, προς το καλύτερο. Η εκδήλωση θα γίνει στον αρχιτεκτονικό χώρο «The Hub», Αλκμήνης 5, Πετράλωνα. Την πρόσκληση υπογράφει η κ. Νίκη Κ. Κεραμέως, γραμματέας Δ.Σ. του Harvard Club.

«Ολα τα πήρε το καλοκαίρι», Μουσική Γιορτή με  τον Δημήτρη Παπαδημητρίου

Συμφωνεί μαζί μας ο καταξιωμένος συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου που σχεδίασε και ερμηνεύει με την ορχήστρα του ένα πρόγραμμα ειδικά αφιερωμένο «σε όσους δέθηκαν στο κατάρτι της Αθήνας και αψήφησαν τις Σειρήνες του Καλοκαιριού» και μένουν στην Αθήνα συντροφιά με τη μουσική. Οπως γράφαμε κι εμείς, η αστυφιλία αυτόν τον Ιούλιο δικαιώνεται από τα πολύ ενδιαφέροντα καλλιτεχνικά προγράμματα που ελκύουν τους κατοίκους της Αθήνας στα δροσερά μέρη, με κορυφαίο τον Κήπο του Μεγάρου, τον πιο μουσικό κήπο της Αθήνας. Εκεί μας καλεί ο Δημήτρης Παπαδημητρίου την Πέμπτη 17 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ για να ακούσουμε τα πιο σημαντικά τραγούδια του, που έγιναν επιτυχίες από μεγάλες φωνές του ελληνικού τραγουδιού, σε μια πολύ σπάνια συνεύρεση: Φωτεινή Δάρρα, Γιώργος Μαργαρίτης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Γιώργος Φλωράκης. Τραγούδια χαραγμένα στη μνήμη αλλά και νέα τραγούδια σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση επιζητούν να βρουν μια θέση στις καρδιές μας. Την επιμέλεια του προγράμματος έχουν ο Δημήτρης Παπαδημητρίου με τον Δημήτρη Βραχνό. Η μουσική γιορτή που στήνεται στον Κήπο του Μεγάρου «ντύνει με νότες την ποίηση». Μεταξύ άλλων θα ακούσουμε «στα ίδια μέρη», «Σ’ αγαπώ», «Αν είσαι πλάι μου», «Ολα τα πήρε το καλοκαίρι», που δίνει τον τίτλο στην εκδήλωση, πάνω σε στίχους Καβάφη, Πολυδούρη, Ελύτη, Γκάτσου, Αναγνωστάκη, Λίνας Νικολακοπούλου κα.. Μια συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής και της «CRICOS» (συγγνώμην, Ιντερνετ, πόσο ωραιότερο είναι το «ΚΡΙΚΟΣ»!).

Μίνως Μάτσας «Εξω», στον Κήπο του Μεγάρου, την Τετάρτη 23 Ιουλίου

Για πρώτη φορά επί σκηνής παρουσιάζει τραγούδια και μουσικά θέματα από τη μεγάλη οθόνη, τη μικρή, το θέατρο και τη δισκογραφία. Σε συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της ΜΙΝΟΣ ΕΜΙ θα έχει ο Μίνως Μάτσας, νεότερο βλαστάρι μουσικής οικογένειας με βαθιές ρίζες, τραγουδιστές και συνοδοιπόρους στην περιπέτεια της μουσικής τη Φωτεινή Βελεσιώτου, την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, την Ανδριάνα Μπάμπαλη και τον Γιάννη Χαρούλη. Μαζί τους οκτώ σπουδαίοι μουσικοί, με τον συνθέτη Μίνω Μάτσα στο πιάνο! Μετά τις σπουδές του στη Σχολή Julliard της Νέας Υόρκης, ο Μίνως Μάτσας «μετακόμισε» στο Λος Αντζελες και ασχολήθηκε με τη σύνθεση για κινηματογράφο. Εχει συνθέσει έργα για τον κινηματογράφο, το θέατρο, τον σύγχρονο χορό, την τηλεόραση. Σημαντικοί σταθμοί σ’ αυτή τη διαδρομή του , η συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά για την ταινία «The Parthenon» που παρουσιάστηκε στη Metropolitan της Νέας Υόρκης, τη σουίτα από το «Diary of a lost girl» στη συναυλία στο Alice Tully Hall στο Λίνκολν Σέντερ της Νέας Υόρκης, καθώς και τις παραστάσεις του Αριστοφάνη «Ορνιθες» και «Ειρήνη» στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Για τα σάουντρακ των ταινιών «Eduart» και «Σκλάβοι στα δεσμά τους» έχει δύο βραβεία μουσικής στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Κάτι ακόμα, η συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής θα θυμίσει παλιές και πρόσφατες επιτυχίες του Μίνω Μάτσα, με αξιόλογους τραγουδιστές, με τους οποίους συνεργάζεται αυτή την εποχή σε νέες δισκογραφικές δουλειές.

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή