«Γέφυρα» αλληλεγγύης Ελλάδας – Αλβανίας με τον 4 μηνών Τζάνι που νοσηλεύεται στην Ογκολογική Μονάδα «Ελπίδα», με επισκέπτρια την «πρώτη κυρία της Αλβανίας»…

«Γέφυρα» αλληλεγγύης Ελλάδας – Αλβανίας με τον 4 μηνών Τζάνι που νοσηλεύεται στην Ογκολογική Μονάδα «Ελπίδα», με επισκέπτρια την «πρώτη κυρία της Αλβανίας»…

3' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα βρέφος τεσσάρων μηνών, ο μικρός Τζάνι από την Αλβανία μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Ελπίδα» όπου και νοσηλεύεται κυκλωμένος από την αγάπη και τη φροντίδα όλων. Στο πλευρό του η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, που ενήργησε για την τάχιστη μεταφορά του στη Μονάδα και υποδέχθηκε την επίσημη επισκέπτρια, την «πρώτη κυρία της Αλβανίας» Odeta Nishani, που ήρθε για να δει το άρρωστο παιδάκι και να ενθαρρύνει τους γονείς του, δίνοντάς τους δύναμη και ελπίδα για την αίσια έκβαση της μάχης που δίνει το βρέφος για τη ζωή. Μπορεί πολλές λέξεις να έχουν χάσει τη σημασία τους, ανάλογα με τον τρόπο που τις μεταχειριζόμαστε, ιδίως στην πολιτική, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη μεγαλοσύνη της πραγματικότητας, ότι για τον Τζάνι δημιουργήθηκε «Γέφυρα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς» ανάμεσα στον ελληνικό και τον αλβανικό λαό. Η κυρία Odeta Nishani πήρε στην αγκαλιά της τον Τζάνι, μίλησε με τους γονείς του που βρίσκονται πλάι στο βρέφος. Και ευχαρίστησε την πρόεδρο της «Ελπίδας» κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη για την άμεση ανταπόκριση στη νοσηλεία του Τζάνι, χωρίς οικονομική επιβάρυνση στους γονείς, εκφράζοντας συγχρόνως και τον θαυμασμό της για το έργο που επιτελείται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων. «Είμαι εδώ –είπε η κ. Nishani– για να σας ευχαριστήσω η ίδια στο όνομα της οικογένειας του Τζάνι, στο όνομα μιας μητέρας, γυναίκας και αδελφής. Εδώ όμως βρήκα και άλλα παιδιά από την Αλβανία που νοσηλεύονται, οπότε το “Ευχαριστώ” πάει για όλα τα παιδιά που είναι εδώ».

Η κ. Βαρδινογιάννη καλωσορίζοντας την κ. Nishani την ευχαρίστησε θερμά που ταξίδεψε στην Ελλάδα «για να επισκεφθείτε το Ογκολογικό Νοσοκομείο και να δείτε τον μικρό ασθενή μας από την Αλβανία. Η μοίρα και η μεγάλη θέληση της οικογενείας του –είπε– έφεραν τον Τζάνι, 4 μηνών, να παλέψει για τη ζωή του εδώ, στο Νοσοκομείο της Ελπίδας. Σήμερα βρίσκεστε κοντά μας για να συμπαρασταθείτε σ’ αυτό το παιδάκι και στους δικούς του και να τους καθησυχάσετε πως μέσα στον αγώνα τους έχουν δίπλα τους τον εξοχότατο κύριο πρόεδρο κι εσάς, γεγονός που φανερώνει την ευγένεια και το μεγαλείο της ψυχής σας. Δίπλα στον Τζάνι, στους γονείς του και σε εσάς βρισκόμαστε όλοι, τα μέλη της “Ελπίδας”, το ιατρικό και νοσηλευτικό μας προσωπικό, ολόκληρος ο ελληνικός λαός, ο οποίος στηρίζει το νοσοκομείο μας, γιατί μέσα σ’ αυτό έχει δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή σε εκατοντάδες παιδιά από την Ελλάδα, από την Αλβανία και άλλες γειτονικές χώρες. Στον χώρο αυτόν δεν υπάρχουν διαχωρισμοί στο χρώμα, την εθνικότητα, την καταγωγή. Ολα είναι δικά μας παιδιά και τα φροντίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Την κυρία Nishani συνόδευαν ο πρέσβης της Αλβανίας στην Ελλάδα κ. Dashnor Dervishi και η δημοσιογράφος Rudina Nagjistari. Η κ. Odeta Nishani είναι μητέρα δύο παιδιών, πολιτικός μηχανικός με ακαδημαϊκή και επαγγελματική καριέρα και έχει Master στο Τουριστικό Management. Τα τελευταία επτά χρόνια εργαζόταν στο υπουργείο Τουρισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού της Αλβανίας στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας της. Ας τελειώνουμε αυτό το καλοπροαίρετο σημείωμα με την ευχή που έδωσε η κ. Βαρδινογιάννη, αποχαιρετώντας την κ. Nishani. «Εύχομαι να τον καμαρώσουμε μαζί σας, να μεγαλώνει και να προκόβει από αυτή την ανθρωπιστική γέφυρα που δημιουργήθηκε ανάμεσα στις γειτονικές χώρες, Αλβανία και Ελλάδα!».

«Εχω αφοσιωθεί σε ένα έργο που θεωρώ χρέος μου»…

Το βραβείο «Αριστεία και Αλληλεγγύη 2014», ύστερα από ψηφοφορία μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας, απένειμε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία στην Πρέσβη Καλής Θελήσεως της UNESCO κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, πρόεδρο του Συλλόγου «Ελπίδα». Στην ίδια εκδήλωση δόθηκε το χρυσό μετάλλιο της Ακαδημίας στους 60 Ελληνες Ολυμπιονίκες που πήραν μέρος στα πανελλήνια προγράμματα «Ολυμπιακής Παιδείας». Στην εκδήλωση παρέστησαν και χαιρέτησαν τους βραβευθέντες η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού κ. Ελενα Κουντουρά και ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής που εκπροσώπησαν την κυβέρνηση, ο τέως Βασιλεύς Κωνσταντίνος ως Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας, ο κ. Σπύρος Καπράλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και ο κ. Λάμπης Νικολάου, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Με την επίδοση του βραβείου η κ. Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε και επεσήμανε ότι: «Παρόλο που δεν θεωρώ τις βραβεύσεις απαραίτητες καθώς έχω αφοσιωθεί σε ένα έργο που θεωρώ χρέος μου, αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση το γεγονός ότι προέρχεται από τους αγαπημένους μου μαθητές, και αυτό μου δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσω τις προσπάθειές μου».

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή