«Στη μνήμη Ιωνα Βορρέ», μία πρωτοβουλία του Καναδού πρέσβη κ. Robert Peck: το «Καφέ» – πωλητήριο στο Μουσείο Βορρέ, στην Παιανία

«Στη μνήμη Ιωνα Βορρέ», μία πρωτοβουλία του Καναδού πρέσβη κ. Robert Peck: το «Καφέ» – πωλητήριο στο Μουσείο Βορρέ, στην Παιανία

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοι υποσχεθήκαμε να φροντίζουμε το Μουσείο Βορρέ, ώστε να συνεχίσει την αποστολή του και να λειτουργεί όπως πάντα, με νέο πρόεδρο τον πρωτότοκο εγγονό Νεκτάριο και τα αδέλφια του, Αναστάσιο και Ιωνα νεότερο, ως μέλη του Δ.Σ., μαζί με τον πατέρα τους κ. Γεώργιο Βορρέ, εικαστικό. Σήμερα έχουμε να αναγγείλουμε ένα πρώτο απόκτημα του Μουσείου, χάρη στη δωρεά της καναδικής εταιρείας «Eldorado Gold – Χρυσωρυχεία Θράκης». Η προσφορά έγινε, παρουσία του πρέσβη κ. Robert Peck, σε σεμνή τελετή στο Μουσείο Βορρέ, με παρόντες τους δωρητές και την οικογένεια, χωρίς δημοσιότητα, λόγω πένθους. Οπως μας πληροφορεί η κ. Ελένη Κορακιανίτη, πολύτιμη γραμματεύς του Ιωνα Βορρέ – ο πρέσβης κ. Peck ανήγγειλε τη χρηματοδότηση για τη δημιουργία «Καφέ» και πωλητηρίου, στη μνήμη του Ιωνα Βορρέ, από την καναδική εταιρεία. Οι διευθύνοντες της εταιρείας (φωτογραφίες) παρέδωσαν επιταγή 25.000 ευρώ στον εγγονό του Βορρέ, κ. Νεκτάριο Βορρέ, τον νέο πρόεδρο του Μουσείου Βορρέ, ο οποίος μαζί με τα αδέλφια του εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους εκ μέρους του παππού τους, ιδρυτού του Μουσείου. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για τον σχεδιασμό και την επίπλωση των νέων εγκαταστάσεων. Ο Ελληνοκαναδός Ιων Βορρές δημιούργησε το Μουσείο, πλαισιωμένο από έναν ολάνθιστο σκιερό κήπο στην Παιανία, μια πραγματική όαση πολιτισμού της Αττικής, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα. Η έναρξη λειτουργίας του «Καφέ» και πωλητηρίου, που έχει προγραμματιστεί για τα μέσα του καλοκαιριού, θα προσφέρει μια γωνιά τέρψης και πνευματικής ανάπαυλας στους επισκέπτες του Μουσείου, ενώ θα αποτελέσει νέα πηγή εσόδων για το Μουσείο. Ο πρέσβης, κ. Robert Peck, ευχαρίστησε την καναδική εταιρεία για την προσφορά της, που είναι στο πνεύμα των κοινωφελών προσπαθειών σε τοπικό επίπεδο που επιτελεί η εταιρεία, συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες που προάγουν την εταιρική κοινωνική ευθύνη. Για το Μουσείο Βορρέ, κάτι που του έλειπε, και μια καλή αρχή στην οφειλόμενη στήριξη του Μουσείου, όπως θα το ήθελε ο δημιουργός του!

Eνα ροζάριο από τον Πάπα Φραγκίσκο για τη δύναμη της προσευχής…

Για τη σημασία της προσευχής μίλησε, μεταξύ άλλων θεμάτων, ο Πάπας Φραγκίσκος της Pωμαιοκαθολικής Eκκλησίας στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία του Aγίου Πέτρου στο Bατικανό, Pώμη, στη γενική ακρόαση της Tετάρτης 11 Mαρτίου 2015, όπως ήδη γράψαμε στην «K» της Πέμπτης 12/3. «H προσευχή είναι απαραίτητο εφόδιο για την κοινωνία, είναι όπλο ειρηνικό και αποτελεσματικό, είναι οδός που οδηγεί στην αγάπη και στην αλληλεγγύη». Tο απόσπασμα είναι από την ειδική στήλη «Vatican Insider» της ιταλικής εφημερίδας La Stampa, που αναφέρεται και στην ιδιαίτερη συνάντηση που είχε «ο Πάπας Φραγκίσκος με την Eλληνίδα φιλάνθρωπο κ. Mαριάννα Bαρδινογιάννη, Πρέσβη Kαλής Θελήσεως της UNESCO», όπως γράφει η στήλη του Bατικανού, τονίζοντας ότι η συνάντηση έγινε στο τέλος της Γενικής Aκρόασης, αφού ο Πάπας ευλόγησε τους πιστούς που είχαν συρρεύσει απ’ όλα τα μέρη του κόσμου. H συνάντηση αυτή έγινε με ιδιαίτερη πρόσκληση στην κ. Bαρδινογιάννη, στη διάρκεια της οποίας ο Πάπας Φραγκίσκος της έδωσε θερμά συγχαρητήρια για την προστασία των παιδιών, για τον αγώνα της κατά του παιδικού καρκίνου, και, γενικά, για το ανθρωπιστικό της έργο επί 25 έτη. Tης έδωσε και ένα ροζάριο, με την ευλογία του για την αποστολή της. Tην κ. Mαριάννα B. Bαρδινογιάννη συνόδευσε στο Bατικανό η κ. Enrica Martinelli-Glinos, που είναι καθηγήτρια Eκκλησιαστικού Δικαίου της Nομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ferrara.

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή