«Δαίδαλος και Ικαρος», θεατρική παράσταση από την «Παναγία Ελεούσα» σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου τη Δευτέρα 18 Μαΐου στο Μέγαρο, αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας»

«Δαίδαλος και Ικαρος», θεατρική παράσταση από την «Παναγία Ελεούσα» σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου τη Δευτέρα 18 Μαΐου στο Μέγαρο, αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας»

3' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θεατρική παράσταση μας επιφυλάσσει το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «Παναγία Ελεούσα», Μεσολόγγι – Αγρίνιο Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Στην 25χρονη πορεία της θεατρικής ομάδας του Εργαστηρίου νέων με αναπηρίες, οι εκπαιδευόμενοι νέοι μόνον επιτυχίες έχουν να επιδείξουν. Ηρθε ο καιρός να τους καμαρώσουμε και να τους χειροκροτήσουμε στην παράσταση «Δαίδαλος και Ικαρος», όπου συμμετέχουν 33 εκπαιδευόμενοι με χοροκίνηση, τραγούδια και Video Art στην Αθήνα, στην αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας» του Μεγάρου. Θα απευθύνει χαιρετισμό η Πρόεδρος του Εργαστηρίου κ. Διονυσία Σαμαντά. Η θεατρική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, του υπουργείου Τουρισμού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Επίσημοι χορηγοί: ΟΤΕ – Cosmote, Knauf, Ελληνικές Αλυκές Α.Ε., και οι οικογένειες Σπήλιου Λιβανού, Κωστή και Χαράς Φαφούτη, καθώς και οι Αφοι Αντωνόπουλοι. Τον Δαίδαλο υποδύεται ο Δημήτρης Λύρος (εργαζόμενος), ενώ τον Ικαρο και τον Μίνωα οι Χριστόφορος Γιαννιτσέλης και Μάρκος Κυτούγιας. Στον ρόλο του Θησέα, της Φαίδρας, του Αιγέα οι εκπαιδευόμενοι Γιάννης Νικάκης, Διονυσία Καρατζογιάννη και Νίκος Γκόλιας. Στον Χορό εκπαιδευόμενοι νέοι, όπως και οι Φρουροί και οι Θεραπαινίδες. Στο χορευτικό εργαζόμενοι και εκπαιδευόμενοι. Μεθαύριο Δευτέρα 18 Μαΐου, ώρα 8 μ.μ., ο αρχαίος μύθος που δοξάζει την ελευθερία πάνω απ’ όλα, θα ερμηνευτεί από νέους που έχουν κερδίσει τη δικαίωση, χάρις στη συνεχή προσπάθεια να ξεπεράσουν τη νοητική υστέρηση, με την καθημερινή αγάπη και εκπαίδευση που προσφέρει η «Παναγία Ελεούσα» όχι μόνο στον χώρο θεάτρου, τραγουδιού, χορού, αλλά και στον επαγγελματικό τομέα. Στα υφαντά του Εργαστηρίου ξαναζούν οι μύθοι της χειροποίητης εργασίας από την Πηνελόπη του Οδυσσέα έως σήμερα! Τα χειροκροτήματά μας θα βοηθήσουν την «Παναγία Ελεούσα» να συνεχίσει το άξιο συγχαρητηρίων έργον της…

ΥΓ.: Στο αυριανό Κυριακάτικο «Σημειωματάριο» ρεπορτάζ και φωτογραφίες από το διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων, Τετάρτης, Πέμπτης 13, 14 Μαΐου 2015, από την Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας που ήδη ταξιδεύει στις ΗΠΑ για τους XIV Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics στο Λος Αντζελες.

Το ΜΓΦΙ προσκαλεί για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων την Κυριακή

«Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, αύριο Κυριακή 17 Μαΐου, από τις 10 το πρωί ώς τις 4 το απόγευμα, με δωρεάν είσοδο και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα “Μουσεία για μια βιώσιμη κοινωνία”, επισκεφθείτε την καινούργια έκθεση του προγράμματος “Το μήνυμα της θάλασσας: ούτε ένα πλαστικό στο νερό”. Μπορείτε να παρακολουθήσετε δημιουργικά εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά με θέματα όπως “Φέτος οι παραλίες θα έχουν μόνον άμμο και βότσαλα”, “Προστατεύω τα ζώα της θάλασσας” κ.ά. Ενα ευχάριστο διάλειμμα ή γεύμα για όλη την οικογένεια και με φίλους στο πράσινο περιβάλλον του Κήπου του Μουσείου, στο Museum Café, είναι πάντα μία καλόδεχτη πρόταση».

Το βιβλίο της επιλογής σας από το 3ο Bazaar Βιβλίου του Μουσείου Μπενάκη έως αύριο

Το Μουσείο Μπενάκη πιστό στην αποστολή του, και μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στα προηγούμενα χρόνια, οργάνωσε φέτος το Τρίτο Bazaar Βιβλίου στο κτίριο της οδού Πειραιώς, έως και την Κυριακή 17 Μαΐου, στις ώρες λειτουργίας (δηλαδή Σάββατο 10.00 – 22.00 και Κυριακή 10.00 – 18.00). Θα διατεθούν 240 τίτλοι, έκδοση Μουσείου Μπενάκη, με έκπτωση 50% και 70% επί της λιανικής τιμής πωλήσεώς τους. Οι θεματικές κατηγορίες των εκδόσεων καθρεφτίζουν τη φυσιογνωμία, τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του Μουσείου Μπενάκη και εκτείνονται από την Κλασική Ελλάδα, τον Βυζαντινό Πολιτισμό, τη Λαογραφία, τη Νεοελληνική Ζωγραφική, τη Γλυπτική και την Ευρωπαϊκή Τέχνη μέχρι τη Φωτογραφία, την Αρχιτεκτονική, τη Νεοελληνική Ιστορία και τη Φιλολογία. Αυτά που μας συνδέουν με τον καλύτερο εαυτό μας, αυτόν που βρίσκει καιρό να σκύψει πάνω σ’ αυτό που τον ενδιαφέρει, στον κόσμο που θα ’θελε να βρίσκεται και που μπορεί να τον επισκεφθεί μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, σιωπηλού, υπομονετικού, παντοτινού συντρόφου μας, που ξέρει να περιμένει…

Μια επίσκεψη στο 3ο Bazaar του βιβλίου στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς μπορεί να επιτρέψει μια δεύτερη ανάγνωση στην έως τώρα ζωή σας…

Για τους φίλους του βιβλίου εκτός Αθηνών που επιθυμούν να παραγγείλουν βιβλία, έχει προνοήσει το Μουσείο με έναν Κατάλογο Εκδόσεων που θα τον βρουν online στο site του Μουσείου Μπενάκη (www.benaki.gr) και να στείλουν την επιλογή τους στο [email protected] έως και την Κυριακή 17 Μαΐου 2015, αναφέροντας ταχυδρομική διεύθυνση και αριθμό τηλεφώνου, κατά προτίμηση κινητού. Οι παραγγελίες –εξηγεί το Μουσείο– θα αποσταλούν στους ενδιαφερόμενους μετά τη λήξη του Bazaar, έπειτα από επικοινωνία εκ μέρους του Μουσείου για ενημέρωση του κόστους και την επιβεβαίωση της παραγγελίας. Ολες αυτές οι λεπτομέρειες δίνονται από τον Τήλεφο γιατί «Ελλάδα δεν είναι μόνον Αθήνα».

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή