Η «Επιτροπή Αλήθειας»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με «απειλές» και παράξενους υπαινιγμούς, μέσω του λογαριασμού που διαθέτει στο Twitter, «υποδέχθηκε» το απόγευμα της Πέμπτης η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου την είδηση της κατάργησης, με απόφαση του προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση, της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους που εκείνη είχε συστήσει προ μηνών: «Η επίσημη απάντηση της Επιτροπής θα έρθει όταν ενημερωθούν επισήμως και νομίμως τα μέλη της. Και δεν θα αρέσει στους νεομνημονιακούς. Μέχρι τότε ελπίζω να μην απεργάζονται και εισβολή των ΜΑΤ στα γραφεία της Επιτροπής», σχολίασε συγκεκριμένα η πρώην, τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.

Επί του παρόντος παραμένει άγνωστο αν τις εν λόγω αναρτήσεις έκανε η ίδια ή κάποιος εκ των νεοπροσληφθέντων συνεργατών της στα τρία γραφεία που διαθέτει σε κτίριο της πλατείας Συντάγματος με έξοδα του ελληνικού Δημοσίου – των φορολογούμενων πολιτών.

Οπως, έως τώρα, παραμένει άγνωστο και το συνολικό κόστος λειτουργίας της καταργηθείσας Επιτροπής. Η ίδια σε μία από τις εκδηλώσεις που «ονομάτισε» συνεντεύξεις Τύπου, στο Εντευκτήριο της Βουλής, απέφυγε με ύφος σκανδαλωδώς αδιάφορο να αναλάβει την ευθύνη αποκάλυψης του κόστους: σε σχετική ερώτηση που της είχε τεθεί, επικαλέστηκε κάποια ενημέρωση που είχε «από τις υπηρεσίες». Και υπό αυτή την έννοια, θα ήταν απολύτως χρήσιμο, και αναγκαίο για λόγους διαφάνειας, ο νυν πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου να δώσει στη δημοσιότητα συγκεντρωτικά και αναλυτικά το πόσα χρήματα στοίχισε η συγκεκριμένη Επιτροπή της οποίας επικεφαλής ήταν η κυρία Κωνσταντοπούλου και ο κ. Ερίκ Τουσέν.

Εστω τώρα, έστω και τόσο αργά, αντί απειλών ή άσκοπης φλυαρίας μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, η πρώην θα μπορούσε να πει κάποιες αλήθειες για την επιτροπή Αλήθειας. Οπως: Για ποιο λόγο αμέσως με την έκδοση του περίφημου «προκαταρκτικού πορίσματος» δεν έδωσε επισήμως αντίγραφο στον πρωθυπουργό, προτού εκείνος αναχωρήσει για κρίσιμες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες; Πώς ακριβώς προέκυψε εγκύρως το συμπέρασμα-πόρισμα της Επιτροπής περί παρανόμου και απεχθούς χρέους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς να έχουν πρόσβαση σε στοιχεία από όλα τα Υπουργεία;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή