Τα άστοχα διαφημιστικά

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρόβλημα με το τελευταίο διαφημιστικό σποτ του κ. Απόστολου Τζιτζικώστα δεν είναι αυτό που επισήμανε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης. Δεν είναι τα σημειολογικά υπονοούμενα, δηλαδή το μουστάκι του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη που σύμφωνα με το σποτ αποτελεί βάρος για τη νέα γενιά. Οι έριδες εντός της συντηρητικής παρατάξεως αποτελούν ενδοκομματικό πρόβλημα, και ας το λύσουν μόνοι τους. Εμείς δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε, ότι ο κ. Τζιτζικώστας παραβαίνει τους άγραφους νόμους της εσωκομματικής αντιπαράθεσης που θέλουν να μην υπάρχουν αιχμές και προσβολές εναντίον συνυποψηφίων, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς στις 23 Νοεμβρίου θα πρέπει να συνεργαστούν για το καλό της παράταξης.

Το πρόβλημα του σποτ είναι η διάχυτη κι αριστερού τύπου ασυναρτησία του. Κατ’ αρχάς ο μυστακοφόρος που υποδύεται τον παλιό Μεϊμαράκη χρησιμοποιεί την αριστερή ειρωνεία κατά των μεταρρυθμίσεων, αυτή που είναι διάχυτη στα social media: «Πρέπει να κάνεις μεγαλύτερη προσπάθεια, πρέπει να μεταρρυθμιστείς, πρέπει να κάνεις ό,τι σου λέω…». Ας μην προσπεράσουμε την επίπλαστη «επαναστατικότητα» του σποτ που αναπαράγει τα κλισέ της πλήξης για το παλιό, αλλά εμφανίζει ανάγλυφα την κενότητα του «νέου» που εκφράζει ο φέρελπις 37άρης που μιλά σαν εξηντάρης. Διότι στη συνέχεια, ο Απόστολος ο Τζιτζικώστας (όπως αυτοσυστήνεται σε άψογο ΣΥΡΙΖΑϊκή) αφού έχει καταγγείλει τις μεταρρυθμίσεις, ζητεί την εντολή να τα αλλάξει όλα, δηλαδή να κάνει μεταρρυθμίσεις.

Ποιες μεταρρυθμίσεις; Δεν αναφέρει καμία, ίσως γιατί δεν σκέφτεται καμία. Ισως γι’ αυτό προσέτρεξε στο πλευρό του ο κ. Μάκης Βορίδης που διέπρεψε ως αντιμεταρρυθμιστής απ’ όποιο πόστο κι αν πέρασε· ικανοποιώντας φυσικά την εκλογική και ίσως τη δικηγορική του πελατεία. Μην ξεχνάμε ότι το εν λόγω στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ο Αγιος προστάτης κάθε συντεχνίας (από την απελευθέρωση) και κάθε οργανισμού (από την εφεδρεία). Υπήρξε μπροστάρης σε κάθε αντιμεταρρύθμιση που επιχειρήθηκε στον τόπο· από την απελευθέρωση της αγοράς των μεταφορών μέχρι τα ειδικά προνόμια του δικηγορικού Σώματος.

Οπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, η αναμέτρηση για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θα κριθεί μεταξύ του «παλιού» και του «παλιότερου». Και, σε αντίθεση με τις εντυπώσεις που δημιουργούν τα σποτ του κ. Τζιτζικώστα, ο κ. Μεϊμαράκης δεν είναι το «παλιότερο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή