Σεμινάριο στη Βρετανική Σχολή Αθηνών με ομιλητή τον καθηγητή της Προϊστορικής Αρχαιολογίας Στέλιο Ανδρέου, ΑΠΘ, μεθαύριο

Σεμινάριο στη Βρετανική Σχολή Αθηνών με ομιλητή τον καθηγητή της Προϊστορικής Αρχαιολογίας Στέλιο Ανδρέου, ΑΠΘ, μεθαύριο

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρόσκληση είναι από τον διευθυντή της Βρετανικής Σχολής Αθηνών για τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016, ώρα 7 μ.μ., για την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του καθηγητού Προϊστορικής Αρχαιολογίας Στέλιου Ανδρέου, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που θα γίνει στην Αθήνα στην κατοικία του διευθυντού της Βρετανικής Σχολής Αθηνών – είσοδος στην οδό Σουηδίας 52, έως τις 7.15 μ.μ.

Η ομιλία θα γίνει στην αγγλική γλώσσα –ο κ. Ανδρέου έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Cincinnati, USA– το δε θέμα του είναι: The changing landscapes of prehistoric settlement in Central Macedonia: alternative paths to complexity in the Anthemous Valley and beyond». Σε ελληνική μετάφραση: «Τα μεταβαλλόμενα τοπία των προϊστορικών οικισμών στην Κεντρική Μακεδονία: εναλλακτικά μονοπάτια προς την πολυπλοκότητα στην Κοιλάδα του Ανθεμούντος και παραπέρα».

«Επιλογές – Selections» για την Ανοιξη 2016, έκθεση – bazaar στο St. George Lycabettus

Επιμένουν και νικούν οι κυρίες Ελένη Αρώνη και Αθηνά Αρώνη-Καντά, μητέρα και κόρη, που πιστεύουν ότι και στους δύσκολους καιρούς μπορούμε να κρατήσουμε τον τρόπο ζωής που έχουμε συνηθίσει, στολίζοντας το σπίτι μας στις μεγάλες γιορτές, κάνοντας δώρα, αρκεί οι τιμές να είναι προσιτές και η ποιότητα της προσφοράς η ίδια! Μας προσκαλούν από σήμερα Σάββατο 9, Κυριακή 10 και Δευτέρα 11 Απριλίου στην έκθεση – bazaar «Selections – Ανοιξη 2016» στο ξενοδοχείο St. George Lycabettus, Κλεομένους 2, Κολωνάκι, Λυκαβηττός, από τις 11 το πρωί ώς τις 10 το βράδυ, συνεχώς και τις τρεις ημέρες. Οπως πάντα, οι επισκέπτες θα μπορούν να συνεισφέρουν υπέρ των σκοπών των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος. Οπως μας έχουν συνηθίσει οι κυρίες Αρώνη, οι προτάσεις ανοιξιάτικης και πασχαλινής διακόσμησης είναι αξιόλογες και σε τιμές συμφέρουσες, καθώς και το Art de la Table, δώρα και ιδιαίτερες προσφορές. Με τη φιλοξενία που μας έχουν συνηθίσει, στη διάρκεια της έκθεσης θα προσφέρεται καφές και τσάι.

Δέκα τελευταίες παραστάσεις για τη «Σμύρνη μου αγαπημένη»

Για δεύτερη χρονιά φέτος οι θεατές κατέκλυσαν το «Θέατρον» στον «Ελληνικό Κόσμο» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού για να παρακολουθήσουν ένα έργο – κατάθεση μαρτυρίας για τη Σμύρνη της ακμής και για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ενα έργο που σήμερα, με την προσφυγική κρίση, συγκινεί ιδιαίτερα και για τους μικρασιατικής καταγωγής προσφέρει συγκίνηση, χαρά και νοσταλγία. Το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού υλοποίησε την παράσταση με ένα επιτελείο εξαίρετων ηθοποιών, με ζωντανή μουσική, πλούσια σκηνικά, κοστούμια εποχής και αυθεντικό φωτογραφικό υλικό με τρισδιάστατες προβολές από τη Σμύρνη της ευημερίας, στην τραγική πραγματικότητα του ξεριζωμού, πιστό στον σκοπό του να διατηρηθεί ζωντανή η ιστορική μνήμη. Το Ιδρυμα συστήνει σε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις 10 τελευταίες παραστάσεις –από Τετάρτη 13 Απριλίου, με τελευταία την Κυριακή 24 Απριλίου, εκτός Δευτέρας και Τρίτης 18-19 Απριλίου– να προμηθευτούν εγκαίρως τα εισιτήριά τους, καθώς λόγω της μεγάλης προσέλευσης τα εισιτήρια εξαντλούνται.

Πρωταγωνιστεί η Μιμή Ντενίση, υπεύθυνη για κείμενο και σκηνοθεσία και ερμηνεύουν οι Μιχάλης Μητρούσης, Κώστας Βουτσάς, Τάσος Χαλκιάς, Τάσος Νούσιας, Χριστίνα Αλεξανιάν, Μάνος Ζαχαράκος. Σκηνικά-κοστούμια Γιώργος Πάτσας. Μουσική-ενορχηστρώσεις Ανδρέας Κατσιγιάννης, φωτισμοί Αλέκος Αναστασίου, χορογραφίες Μάρω Μαρμαρινού, οπτικό υλικό Γιάννης Βολιώτης.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη ώρα 19.00, Πέμπτη ώρα 19.00, Παρασκευή 20.00, Σάββατο 20.00 και Κυριακή 18.30. «Θέατρον» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος.

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή