«Σκάσε και πλήρωνε»…

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σταθερότητα αυτής της κυβέρνησης είναι αξιοθαύμαστη. Οποια ερώτηση και να της κάνεις, παίρνεις απαρέγκλιτα την ίδια απάντηση.

Γιατί κόψατε το ΕΚΑΣ; Γιατί αυξήσατε τον ΦΠΑ; Γιατί πληρώνω παραπάνω ΕΝΦΙΑ, ενώ θα τον καταργούσατε; Γιατί είμαστε σε μνημόνιο, αφού θα το σκίζατε; Γιατί δεν παίρνω 13ο μισθό; Γιατί μου κόψατε τη σύνταξη; Γιατί αυξήσατε τους φόρους στις επιχειρήσεις; Πώς θα βρω δουλειά, αν κανείς δεν ανοίγει επιχείρηση να με προσλάβει; Πώς να σας πληρώσω, αφού δεν έχω εισόδημα; Γιατί δεν μπορώ να πουλήσω ακίνητο για να σας πληρώσω; Γιατί οι μετοχές μου αξίζουν λιγότερο από δέκα ευρώ όλες μαζί; Γιατί μας είπατε τόσα ψέματα; Γιατί διορίζετε εκτός ΑΣΕΠ φίλους και συγγενείς;

«Σκάσε και πλήρωνε». Αυτό απαντά μονότονα, κυνικά και ξεδιάντροπα η κυβερνώσα αριστεροακροδεξιά με γαρνιτούρα λίγο από Λεβέντη. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο των υπερθεματιστών της κοινωνικής δικαιοσύνης, που δεν ξέρουν να μοιράσουν δίκαια ούτε δυο γαϊδάρων άχυρα. Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες των εκ κληρονομίας πατριωτών, που ξεπουλάνε την Ελλάδα μυξοκλαίγοντας. Αυτά είναι τα αποκαλυπτήρια του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος, που η Αριστερά απονέμει με κάθε σεμνότητα η ίδια στον εαυτό της. Αυτά είναι τα χάλια των θαυμαστών του Τσάβες και του Μαδούρο, που ξέρουν απ’ έξω τα πεπραγμένα επαναστατών και εγκληματιών, ενώ αγνοούν αν πρώτο μπαίνει το άκουσον ή το πάταξον. Τόσο είναι το ηθικό ανάστημα αυτών των υποκριτών, που διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν τον Καλογρίτσα.

Εχουμε μπλέξει. Ολη η χώρα έχει μπλέξει. Πήγαμε για μαλλί και είμαστε ήδη, όχι απλώς κουρεμένοι, αλλά εν χρω κεκαρμένοι. Δεν είναι η πρώτη φορά, θα μου πείτε. Κάθε τόσο οι εύπιστοι συμπολίτες μας, η αφελής μόνιμη πλειοψηφία, προβάλλει τους καημούς της στην πραγματικότητα. Εμπιστεύεται όποιον της πει τα μεγαλύτερα ψέματα. Ψηφίζει ηθικά λογάκια, αποσκοπώντας σε ανήθικα προνόμια. Κοιτάει μόνο το τομάρι της, εξασφαλίζοντας ότι το αποτέλεσμα δεν θα συμφέρει κανέναν. Επειδή λοιπόν, όσο υπάρχουν αφελείς πάντα θα βρίσκονται χαμερπείς δημαγωγοί για να τους εκμεταλλευτούν, αυτή κινδυνεύει να είναι η τελευταία ευκαιρία που είχαμε να φανούμε αιθεροβάμονες και αφελείς.

Κάθε μέρα που μένουν στην εξουσία αυτοί οι αδίστακτοι αριβίστες, απομακρύνεται η ελπίδα να υπάρχει Ελλάδα και αύριο. Τα δείγματα της γραφής τους είναι πολύ συγκεκριμένα. Ενημέρωση επιπέδου σοβιετίας και Βόρειας Κορέας, εντατική εκπαίδευση στον Αρη Βελουχιώτη και το μαύρο της ΕΡΤ, ενοχοποίηση και τελικά εξολόθρευση όποιου θέλει να διακριθεί, καταρράκωση κάθε αντιπάλου προς την ολοκληρωτική τους φαντασίωση δέους, απαγόρευση της αριστείας με νόμο, εξουθένωση μέχρι εξόντωσης όποιου ρισκάρει, επιχειρεί και δίνει δουλειά στον κόσμο, δήμευση της ακίνητης περιουσίας, εξορία στα νέα παιδιά που έχουν προσόντα, εξυπνακισμοί, ύπουλες μεθοδεύσεις, εκδικητικότητα, μοχθηρία απέναντι σε καθετί που θυμίζει ελεύθερη βούληση και μη κατευθυνόμενη σκέψη. Φυσικά, υπάρχει και η άλλη πλευρά. Κάποιοι λένε ότι τους χρωστάμε χάρη γιατί μας απάλλαξαν από το άγχος και απλούστευσαν τις ζωές μας. Εκεί που έπρεπε να έχουμε τόσα και τόσα στο κεφάλι μας, τώρα έχουμε μόνο δύο: σκάσε και πλήρωνε.

*Η Χαρά Κεφαλίδου είναι βουλευτής Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή