Αφιέρωμα αγάπης στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» με παράσταση – Ταξίδι σε 13 χώρες, από τη LAASA και τον διπλωματικό κύκλο…

Αφιέρωμα αγάπης στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» με παράσταση – Ταξίδι σε 13 χώρες, από τη LAASA και τον διπλωματικό κύκλο…

4' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτομηνιά του Δεκέμβρη 2016 άνοιξε η «αυλαία των εορτών» με θεατρική παράσταση αγάπης αφιερωμένη στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», στο Αμφιθέατρο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, στο Γουδί. Πρωταγωνίστησαν 13 χαμογελαστά πρόσωπα από τον χώρο της διπλωματίας που, με το χιούμορ αλλά και με χρήσιμες πληροφορίες για τη χώρα τους, πήραν μαζί τους τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» σ’ ένα «Ταξίδι» χαράς και γνωριμίας, κρατώντας τις 13 σημαίες τους, σ’ ένα Tableau vivant που, όμως, όλες και όλοι μιλούσαν ελληνικά! Η πρωτότυπη ιδέα και η υλοποίησή της ανήκουν στον Σύλλογο LAASA (Lady Ambassadors, Ambassadors’ Spouses – Κυρίες Πρέσβεις και σύζυγοι Πρέσβεων) που ίδρυσαν οι Πρέσβειρες και οι σύζυγοι Πρέσβεων στην Ελλάδα. Το σενάριο της θεατρικής παράστασης έγραψε η σύζυγος του Ισπανού Πρέσβη στην Ελλάδα, η γεμάτη μπρίο κυρία Carmen Lucini. Η κυρία Lucini, μαζί με τα άλλα 12 μέλη του LAASA, στη σκηνή των διαλέξεων του Αμφιθεάτρου, κρατώντας ζωγραφιές με ζωηρά χαρούμενα χρώματα που τόσο αρέσουν στα παιδιά, μίλησαν με τα χαριτωμένα, ολόσωστα ελληνικά τους στο παιδικό ακροατήριο με παιδιά που νοσηλεύονται και που αναρρωνύουν στην Ογκολογική Μονάδα, με δίπλα τους τις νοσηλεύτριες και εθελόντριες συνοδούς. Τους είπαν για τη χώρα τους, τη θέση που έχει στον Χάρτη του Κόσμου, για τα βουνά, για τα ζωάκια τους – από σκιουράκια και φίδια έως τον ταύρο στην Ισπανία των ταυρομαχιών! Για τον καιρό που κάνει εκεί, για τα σπορ, που φτιάχνουν από τα πρώτα χρόνια της άθλησης τους πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες. Και μίλησαν, κλείνοντας «τον γύρο του κόσμου», για τις σημαίες τους, για τα προϊόντα τους, για τα πανεπιστήμιά τους… Το «Ταξίδι» έγινε σε 13 διαφορετικές χώρες: Αυστραλία, Βέλγιο, Γεωργία, Ελβετία, Ιαπωνία, Ισπανία, Ιρλανδία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Μαυροβούνιο, Νορβηγία και τη FYROM, χώρες που διατηρούν διπλωματικές σχέσεις με την Ελλάδα και μίλησαν γι’ αυτές με θέρμη και περηφάνια οι κυρίες Πρέσβεις, οι Πρέσβειρες και οι σύζυγοι των Πρέσβεων.

Τα ονόματά τους: Στην παράσταση πήραν μέρος: ο κ. Pete Griffin (Αυστραλία), η κ. Karina Liebaut (Βέλγιο), η κ. Biljana Angelova (FYROM), η κ. Marine Nanobashvili (Γεωργία), η κ. Κικuko Nishibayashi (Iαπωνία), που είναι η φετινή πρόεδρος, η κ. Hanora Kilkenny (Iρλανδία), η κ. Carmen Lucini (Ισπανία), η κ. Birute Ειditas (Λιθουανία), η κ. Carole Biever (Λουξεμβούργο), η κ. Branka Popovic (Μαυροβούνιο), η κ. Maria Sureta (Μεξικό), η κ. Trine Gjelstad (Νορβηγία) και η κ. Verena Hodel (Eλβετία). Σε όλη τη διάρκεια της παράστασης ο παιδόκοσμος, κάτω, γελούσε, χειροκροτούσε και μιλούσε: «κι εγώ κολυμπώ», «ωραίο το σκι στα χιόνια», «έχω κι εγώ σκιουράκι και αρκουδάκι, πάνινο, μου κάνουν συντροφιά στο κρεβάτι μου»! Καταλαβαίνετε τη χαρά των ηθοποιών μπροστά σ’ αυτή την ολοζώντανη υποδοχή που τους επεφύλαξαν τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», καθώς και τη συγκίνηση της κυρίας Μαριάννας Βαρδή Βαρδινογιάννη, της προέδρου του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» για το όλο κλίμα αγάπης που ένωσε τους διαλεχτούς πρωταγωνιστές με το παιδικό ακροατήριο!

«Ευχαριστώ θερμά για την τόσο συγκινητική σας πρωτοβουλία και τη φανταστική θεατρική παράστασή σας που αποτέλεσε το όχημα για να ταξιδέψουν με τόσο τρυφερό τρόπο τα παιδιά της “ΕΛΠΙΔΑΣ” σε 13 διαφορετικές χώρες», είπε η κ. Βαρδινογιάννη ανεβαίνοντας στη σκηνή και με θερμή χειραψία συνεχάρη όλες κι όλους τους συντελεστές. «Σήμερα, εδώ συναντήθηκαν 13 διαφορετικοί πολιτισμοί, και πολλές χώρες που εκπροσωπούνται από τη LAASA στέλνουν το μήνυμα της αλληλεγγύης στην ελληνική κοινωνία. Οι λέξεις είναι φτωχές για να εκφράσουν το πόσο συγκινημένη νιώθω για αυτές τις υπέροχες στιγμές που μοιραστήκαμε… Σας ευχαριστώ και πάλι όλες και όλους από τα βάθη της καρδιάς μου που είστε μαζί μας και που έχετε αγκαλιάσει το έργο μας με τόση ζεστασιά»… Ολοκλήρωσε δε την ομιλία της, απευθυνόμενη στα γελαστά πρόσωπα «των ηθοποιών»: «Αγαπητές φίλες, οι χώρες σας είναι πολύ τυχερές που τις εκπροσωπείτε εσείς, στέλνοντας με τον δικό σας μοναδικό τρόπο τα πανανθρώπινα μηνύματα της ειρήνης, της φιλίας και της κατανόησης ανάμεσα στους λαούς». Σειρά των μεγάλων του ακροατηρίου να ενωθούν στο χειροκρότημα, με πρώτη την κ. Σίσσυ Παυλοπούλου, σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου. Παρέστησαν ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κ. Μανώλης Παπασάββας, η υποδιοικητής του Νοσοκομείου δρ Αννα Ζωηρού, η καθηγήτρια κ. Μεταξωτού, η κ. Christina Butler, πρόεδρος του «Women International Club», η κ. Σοφία Χηνιάδου Καμπάνη, ειδική σύμβουλος της Προεδρίας της Δημοκρατίας, υπεύθυνη για τα πολιτιστικά θέματα, η κ. Ελένη Σαμαρά-Κωνσταντακάτου, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», δημοσιογράφοι και ΜΜΕ.

Τιμητικές Διακρίσεις

Η ωραία γιορτή με τη θεατρική παράσταση, αφιερωμένη στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», ολοκληρώθηκε σε κλίμα ευφροσύνης, με την κ. Βαρδινογιάννη να αποτείνεται στη διάρκεια της ομιλίας της στην κ. Σίσσυ Παυλοπούλου λέγοντας: «Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω την κ. Σίσσυ Παυλοπούλου, που μας τιμά με την παρουσία της και με τη στήριξή της. Αποτελεί έναν μεγάλο σύμμαχο στον αγώνα μας και είναι ένας άνθρωπος που προσφέρει γενναιόδωρα τον χρόνο του και τη φροντίδα του στα παιδιά μας». Ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» τίμησε την κ. Παυλοπούλου, απονέμοντάς της το Τιμητικό Δίπλωμα του Συλλόγου και προσφέροντάς της το αγαλματίδιο της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η τιμητική διάκριση στη δημοσιογράφο κ. Ελένη Μπίστικα για τη δημοσιογραφική της συμπαράσταση στο έργο του Συλλόγου «από την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκε η “ΕΛΠΙΔΑ”, πριν από 26 χρόνια, ήταν στο πλευρό μας και συνεχίζει να μας στηρίζει», είπε η κ. Βαρδινογιάννη και την ευχαρίστησε από καρδιάς.

Στην κ. Ελένη Μπίστικα της «Κ» απονεμήθηκε η Τιμητική Πλακέτα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και ένα αστέρι με το όνομά της τοποθετήθηκε στον Τοίχο των Αστεριών του Νοσοκομείου, πλάι στα αστέρια εκείνων που στήριξαν και στηρίζουν τα άρρωστα παιδιά. Επίσης, ένα Αστέρι με το όνομα του Συλλόγου LAASA τοποθετήθηκε στον Τοίχο των Αστεριών, ενώ στον Σύλλογο απονεμήθηκε το Τιμητικό Δίπλωμα της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Το δώρο της αγάπης και τα χαμόγελα της χαράς που σκόρπισε η ωραία παράσταση της LAASA με το Ταξίδι σε χώρες-φίλες το μοιράστηκαν παιδιά και μεγάλοι, πάνω και κάτω από τη σκηνή του Αμφιθεάτρου της Ογκολογικής Μονάδας…

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή