Τα ποντίκια των σκουπιδιών

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχει επισημανθεί πολλάκις ότι η μεγαλύτερη συνεισφορά του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η γελοιοποίηση, μέχρι τελικής απαξίωσης, όλων εκείνων των αριστερών δογμάτων που κράτησαν δέσμια τη χώρα ώσπου αυτή χρεοκόπησε. Αυτό είναι αληθές και δεν τεκμαίρεται μόνο από τις κυβιστήσεις της κυβέρνησης, ούτε από το γεγονός ότι το υβρίδιο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπογράφει δύο δύο τα μνημόνια. Η γελοιοποίηση γίνεται και με «ευφυέστατες» δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων για τα προβλήματα της χώρας.

Ετσι ενώ οι πολίτες ασφυκτιούν από τις οσμές που αναδίδουν τα βουνά των σκουπιδιών (αυτά που οι αντιμνημονιακοί θα μάζευαν αλλιώς), ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης δήλωνε στην κρατική ΕΡΤ (26.6.2017) ότι η κυβέρνηση είναι πολιτικά αντίθετη με την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων. Λες και οι πολίτες είδαν χαΐρι τόσα χρόνια από τις δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας, με τις απανωτές προσλήψεις συμβασιούχων, τις απεργίες, τη μονιμοποίησή τους, τις νέες προσλήψεις κ.ο.κ. Χρόνια τώρα πνίγονται στη βρώμα και το τελευταίο που τους απασχολεί είναι το χρώμα της γάτας, που πιάνει ποντίκια.

Ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την ανάγκη να αναζητηθούν οι τρόποι ώστε να καταργηθεί η διάταξη από τον λεγόμενο «νόμο Ραγκούση» που παρέχει τη δυνατότητα στους δήμους να παραχωρούν τις υπηρεσίες καθαριότητας σε ιδιώτες, λες και οι δήμοι είναι τσιφλίκι του, ή πληρώνει ο ίδιος τα υπέρογκα τέλη καθαριότητας. Βεβαίως, ο κ. Σκουρλέτης προσπαθεί να εξασφαλίσει ψηφαλάκια για τον ίδιο και το κόμμα του και γι’ αυτό είναι τσάμπα φιλεύσπλαχνος με τους συμβασιούχους. Κι αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό του συγκεντρωτικού συστήματος εξουσίας: οι υπουργοί είναι μακριά από τα προβλήματα των πολιτών και κοντά στα ρουσφέτια των συντεχνιών. Δεν τους νοιάζει η βελτιστοποίηση των συνθηκών ζωής των δημοτών, οι οποίοι μπορούν να κρίνουν διά των τοπικών τους συμβουλίων ποια είναι η προσφορότερη λύση στον δήμο τους. Καίγονται για τις ψήφους συγκεκριμένων ομάδων πολιτών· τούτοι εδώ, επειδή είναι πολύ αριστεροί, νοιάζονται και για τη «φιλεργατική» εικόνα τους. Πώς το είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος; «Οι ιδιώτες και οι εργολάβοι δημιουργούν συνθήκες γαλέρας» (ΣΚΑΪ, 27.6.2017). Τότε, για ποιο λόγο να έχουμε ένα σκασμό επιθεωρήσεις εργασίας; Δηλαδή ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος μας λέει ότι ενώ το κράτος αποτυγχάνει σε βασική του αποστολή, που είναι η επιβολή της εργατικής νομοθεσίας, θέλει και να διαφεντεύει και πώς θα γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών.

Θα το ξαναπούμε, μπας και το εμπεδώσουν οι επόμενοι· τούτοι εδώ όχι μόνο δεν κατανοούν τη λύση, αλλά δεν αντιλαμβάνονται και το πρόβλημα. Τα των δήμων πρέπει να τα διαχειρίζονται οι δημότες και όχι ο εκάστοτε Σκουρλέτης υπηρεσίας…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή