Καμιά ανοχή για τη Χ.Α.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αρχή, έναντι του φαινομένου, επικράτησε αιφνιδιασμός. Μετά κυριάρχησε η αμηχανία. Στη συνέχεια καταγράφηκαν –και εξακολουθούν να καταγράφονται– ενέργειες οι οποίες μαρτυρούν είτε έλλειψη «πολιτικών κριτηρίων» είτε, δυστυχώς, σχέδια ορισμένων για «αξιοποίηση» του φαινομένου προκειμένου να αποκομίσουν, όπως νομίζουν, μικροκομματικά οφέλη. Το φαινόμενο είναι «η Χρυσή Αυγή στη Βουλή» και ο λόγος αφορά τη στάση των μελών της εθνικής αντιπροσωπείας έναντί του.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, στην αίθουσα της Ολομέλειας, σημειώθηκε ένα ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος περιστατικό: βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης) χειροκρότησαν θερμά βουλευτή της Ν.Δ., όταν εκείνος αντιδρώντας εντόνως σε –χαρακτηρισθείσα ως χυδαία– εμφάνιση ενός εκ των βουλευτών του Ν. Μιχαλολιάκου, ζήτησε να τερματιστεί η πολυετής πια περίοδος που η Βουλή των Ελλήνων ανέχεται αυτό το φαινόμενο. «Εχουμε υποχρέωση να αμυνθούμε» είπε ο κ. Κ. Τζαβάρας, χειροκροτούμενος από όλες τις πτέρυγες της Ολομέλειας. Το αμέσως προσεχές μέλλον θα καταδείξει αν το χειροκρότημα σηματοδοτεί ανάληψη πολιτικής δράσης, ή θα αποτελέσει απλώς μια συμβολικού χαρακτήρα αναλαμπή. Διότι θεωρείται βέβαιο πως παρά την εμφανώς τεχνητή προσπάθεια των τελευταίων μηνών εκ μέρους της ηγεσίας της Χ.Α. να αποφεύγονται ακραίες εμφανίσεις και δραστηριότητες, αρκετά στελέχη της δεν αυτοσυγκρατούνται.

Ορισμένοι και ορθώς, κάνουν λόγο για την ανάγκη εφαρμογής του Κανονισμού, άρα επιβολής ποινών. Αλλοι υποστηρίζουν πως οι βουλευτές των επτά υπολοίπων κομμάτων της οκταμελούς Βουλής θα πρέπει με την καθημερινή στάση και συμπεριφορά τους να δείχνουν τον απαραίτητο αλληλοσεβασμό και σεβασμό προς τον Κανονισμό και τον Κώδικα Δεοντολογίας, ώστε τουλάχιστον να μη δίνουν άλλοθι στους προαναφερθέντες. Αμφότερα, είναι αναγκαία.

Κρισιμότατο, ωστόσο, είναι και το να σταματήσουν, ειδικά εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, τα κατά καιρούς «χάδια» προς τη Χ.Α. Η προ μηνών κοινή «εκδρομή» βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – Χ.Α στο Καστελλόριζο με πρωτοβουλία του υπουργείου Αμυνας και η προ ημερών προθυμία του Σπ. Λάππα να προσφέρει βοήθεια στον Ηλ. Κασιδιάρη, όταν ο τελευταίος «ανέκρινε» στέλεχος της Ν.Δ. στην Εξεταστική για την Υγεία, αποτελούν δύο από τα εξόχως αρνητικά παραδείγματα αναφορικά με τα εν λόγω «χάδια» πολιτικής νομιμοποίησης του κόμματος με τους αγκυλωτούς…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή