Ευτυχώς, υπάρχει η ΕΡΤ

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

​Σε ποια μαύρα σκοτάδια θα περιπλανιόμασταν αν δεν υπήρχε η ΕΡΤ; Ηταν το μόνο τηλεοπτικό κανάλι που είχε την ετοιμότητα και το θάρρος να στείλει συνεργείο ώς τη μακρινή Ιθάκη για να καταγράψει την πορεία του άρχοντος προς τον λαό του. Πώς θα βλέπαμε, αν δεν υπήρχε η ΕΡΤ, την αγάπη, ναι, τολμώ να το πω, περί αγάπης πρόκειται, της κ. Θεοπεφτάτου για τον πρωθυπουργό της; Ντυμένη με εκείνο το γιορτινό φόρεμα με τα πουά, πότε τον αγκάλιαζε και πότε σημείωνε με περισσό ενδιαφέρον τις οδηγίες του για να μην την πιάσει αδιάβαστη το μέλλον της χώρας. Αν δεν υπήρχε η ΕΡΤ, ποιος θα μας έδειχνε το απέραντο πλήθος των περίπου εξήντα πιστών που συνωστιζόταν γύρω από το άσπρο πουκάμισό του; Τα άλλα κανάλια γιατί έλαμψαν με την απουσία τους; Τι θέλουν να μας κρύψουν; Είναι τόσο αφελείς; Δεν ήξεραν πως, όσο κι αν προσπαθούν να την κρύψουν την αλήθεια, οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ της ΕΡΤ θα την αποκάλυπταν; Τους φοβίζει η εικόνα του λαϊκού παιδιού που συνομιλεί με την ψυχή του τόπου;

Κάτι τέτοιες στιγμές καταλαβαίνουμε πόσο είναι απαραίτητος για την ευεξία της πολιτικής ζωής μας ο δυναμισμός του προοδευτικού κόσμου μας. Αν δεν είχε καταδικάσει το περίφημο εκείνο «μαύρο στην ΕΡΤ», αν δεν είχε σκαρφαλώσει στα κάγκελα, αν δεν είχε υψώσει τη φωνή του μαζί με τον Τσακνή, αν ο Κουβέλης δεν είχε αποσύρει την υποστήριξή του στην τότε κυβέρνηση, πώς θα παρακολουθούσαμε τώρα το διάγγελμα του Τσίπρα από την Ιθάκη; Φοβάμαι δε πολύ ότι, χαμένοι στο σκοτάδι της παραπληροφόρησης, δεν θα παίρναμε είδηση ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, ότι η ζωή μας άλλαξε από προχθές και ότι ο πρωθυπουργός πέρασε τις διακοπές του διαβάζοντας Σεφέρη.

Και για να σοβαρευτούμε, όσο μας το επιτρέπει η κατάσταση, εννοείται. Πού είναι σήμερα όλες αυτές οι φωνές της δημοκρατίας και της προόδου που κατήγγελλαν με τέτοιο στόμφο και τέτοια ζέση τη φίμωση της δημόσιας τηλεόρασης; Η οποία ποτέ δεν «φιμώθηκε», απλώς συμμαζεύτηκε, συνέχισε να λειτουργεί, ώσπου παραδόθηκε ξανά στους συνδικαλιστές της για να μετατραπεί σε εργαλείο άκυρης κυβερνητικής προπαγάνδας. Ακυρης και εξαιτίας της χαμηλής θεαματικότητας, αλλά και εξαιτίας της ανικανότητας των ανθρώπων που τη διαχειρίζονται. Διότι μη μου πείτε ότι, αν είχαν τη στοιχειώδη ικανότητα που απαιτεί η προπαγάνδα, δεν θα είχαν στήσει καλύτερα το σκηνικό της Ιθάκης; Και δεν θα έβρισκαν τον τρόπο να καλλωπίσουν την εικόνα του κακόμοιρου πρωθυπουργού, ο οποίος στέκεται στην οθόνη σαν το παιδί που παίρνει παραγγελία στην ταβέρνα; Για να καταλάβετε τι εννοώ με αυτό το τελευταίο, κλείστε τον ήχο στο βίντεο και δείτε την εικόνα.

Ευτυχώς, οι προοδευτικές δυνάμεις βοήθησαν ώστε να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ έτσι όπως την αγαπήσαμε. Και ακόμη καλύτερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή