Ο εθνικός πλούτος μας

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μ​​ε τις απανωτές αναβολές του ανασχηματισμού και το έντονο διεθνές παρασκήνιο είχα αρχίσει να ανησυχώ. Φοβόμουν μήπως ο πρωθυπουργός, με τον οίστρο του ενθουσιασμού που έχει καταλάβει όλη τη χώρα, έκανε το μεγάλο άλμα που περιμέναμε. Ή εν πάση περιπτώσει περίμεναν οι πιο διορατικοί ανάμεσά μας, τη μεγάλη στροφή προς τη σοσιαλδημοκρατία. Θα ήταν κρίμα μετά την έξοδο από τα μνημόνια το λαϊκό κίνημα να επαναπαυθεί στις δάφνες του, να αμελήσει τα επαναστατικά καθήκοντά του και να εξοκείλει στα ρηχά του αναθεωρητισμού. Είναι ένας δρόμος που δεν έχει επιστροφή. Αναζητώντας σε ευρωπαϊκούς ιστοτόπους ειδήσεις, έστω υπονοούμενα για το επικείμενο ιστορικό γεγονός, διεπίστωνα ότι το κάλυπταν με ένα φράγμα σιωπής. Τι θέλουν να μας κρύψουν όλοι αυτοί και δεν μας λένε τίποτε, αναρωτιόμουν; Δυστυχώς δεν γνωρίζω την κινεζικήν και πολύ φοβούμαι ότι οι αγγλικές εκδόσεις των πρακτορείων της μεγάλης χώρας δεν μας τα λένε όλα. Φίλος που διαβάζει ισπανικά με διαβεβαίωσε ότι ούτε στη Βενεζουέλα δεν υπήρχαν εκτιμήσεις για τον ανασχηματισμό. Το δε κανάλι Russia Today ποιούσε την νήσσαν όλον αυτόν τον καιρό. Και μάλιστα, για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, μετέδιδαν συνεχώς ειδήσεις για τον Τραμπ και τον Ερντογάν αγνοώντας τον Κουρουμπλή και την Ξενογιαννακοπούλου.

Οφείλω να πω ότι άκουσα με ανακούφιση ότι στη νέα κυβέρνηση δεν θα συμμετέχει ούτε ο κ. Κουρουμπλής ούτε ο κ. Κοντονής. Και το λέω για καλό. Και ο ένας και ο άλλος έχουν κοπιάσει τόσο πολύ όλο το προηγούμενο διάστημα, που νομίζω ότι καλό θα τους κάνει να πάνε σπίτι τους, να περάσουν κι αυτοί ένα Σαββατοκύριακο σαν άνθρωποι, να ξεκουραστεί το μυαλουδάκι τους, να βρουν τον εαυτό τους. Εχουν πολλά να προσφέρουν ακόμη στον τόπο και θα ήταν κρίμα να τους ξεζουμίσουμε. Ας τους δώσουμε χρόνο να διαβάσουν, να ενημερωθούν για τα σύγχρονα ρεύματα της τέχνης και της επιστήμης και δεν χανόμαστε. Εξάλλου, ο αντικαταστάτης του κ. Κουρουμπλή, Φώτιος Φανούριος Κουβέλης, είναι ένας πολιτικός γεμάτος νεανικό σφρίγος και αποφασιστικότητα. Το μόνο που φοβάμαι είναι ότι άφησε δυσαναπλήρωτο κενό στο υπουργείο Αμύνης. Ο πρόεδρος Καμμένος έχει πολλά στο μυαλό του. Κάποτε πρέπει να ξεκουραστεί κι αυτός. Ανθρωπος είναι. Με ανησυχεί επίσης και η έξοδος Τσιρώνη. Τι θα γίνει ο τόπος χωρίς τους οικολόγους στην κυβέρνηση; Δεν το σκέφτηκες, πρόεδρε Τσίπρα;

Για την κ. Ξενογιαννακοπούλου έχω ένα μόνον να πω: ευτυχώς που υπάρχει. Και αυτή και η κ. Παπακώστα, που μόνον το όνομά της με κάνει και αισθάνομαι ασφαλής. Ξέχασα την κ. Νοτοπούλου. Αλήθεια τι να κάνει άραγε αυτή η ψυχή; Πόσο χαίρομαι που θα την έχουμε υπουργό. Είναι και αυτή μέρος του εθνικού πλούτου μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή