N.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, συμπτώματα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα τέλη Ιουλίου ο ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε εμπάργκο κατά του ΣKAΪ, επειδή ο τηλεοπτικός σταθμός αποκάλυψε ότι επίκειται απομάκρυνση των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας μετά τον όλεθρο στο Μάτι. Προφανώς αυτή ήταν μόνο η αφορμή. Το κυβερνών κόμμα και οι εκπρόσωποί του δεν αισθάνονταν την απαιτούμενη θαλπωρή κάθε φορά που επισκέπτονταν τα στούντιο του Νέου Φαλήρου. Είχαμε τότε πολλοί δημοσιογράφοι και πολιτικοί αντιδράσει σε αυτήν την απόφαση. Οχι μόνο γιατί τo εμπάργκο εις βάρος ΜΜΕ είναι αντιδημοκρατική πρακτική, που θυμίζει τη στάση του Ντ. Τραμπ, αλλά και γιατί ο ΣΚΑΪ είναι το πρώτο σε τηλεθέαση κανάλι. Το πλήγμα στον πλουραλισμό είναι σοβαρό.

Δεν πέρασαν δύο μήνες και για ασήμαντη αφορμή, ένα –πράγματι απαράδεκτο– σχόλιο συνεργάτη της ΕΡΤ για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ακολούθησε το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ η Ν.Δ. αυτή τη φορά. Επέλεξε δηλαδή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απόσχει από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, ο οποίος συχνά είναι η μοναδική πηγή ενημέρωσης για τους κατοίκους συγκεκριμένων περιοχών, κοινωνικών στρωμάτων και ηλικιών. Οσο προβληματική όμως κι αν είναι η ενημέρωση των πολιτών από την ΕΡΤ, η πλήρης εγκατάλειψή της στα χέρια του κυβερνητικού συνασπισμού και δη σε προεκλογική περίοδο είναι η χειρότερη δυνατή υπηρεσία στην πολυφωνία. Είναι λες και η Ν.Δ. να κάνει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να τον αφήσει απερίσπαστο να διενεργεί την προπαγάνδα του από τα κρατικά ΜΜΕ, τα οποία σταδιακά θα μαραζώσουν και θα απαξιωθούν πλήρως.

Δεν είναι το μοναδικό πεδίο στο οποίο η Ν.Δ. αντιγράφει τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με καθυστέρηση. Η ανακοίνωση που εξέδωσε για να δικαιολογήσει το εμπάργκο περιέχει τρεις φορές τη λέξη «γκαουλάιτερ» (του ΣΥΡΙΖΑ, κομματικοί κ.λπ.), μια ρητορική με ναζιστικές αναφορές, στην οποία πριν από το 2015 μάς είχαν συνηθίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες. Την ίδια στιγμή η αέναη γκρίνια της Ν.Δ. ότι οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα θυμίζει έντονα ανάλογες αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Στα τέλη του 2014 ο σημερινός πρωθυπουργός εγκαλούσε τον προκάτοχό του Αντώνη Σαμαρά για «στρατηγική του καλού και υπάκουου μαθητή, που όχι μόνο κάνει καλά το μάθημά του, αλλά και “καρφώνει” τους συμμαθητές του στη δασκάλα». Σταδιακά η Ν.Δ. μετατρέπεται σε ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετεί τα όπλα του, τη φρασεολογία του, την πολιτική του κουλτούρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή