ΝΒΑ: Το πιο λαμπερό τζάμπολ

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δημοφιλέστερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, το ΝΒΑ, επιστρέφει στη δράση από τα ξημερώματα της ερχόμενης Τετάρτης με δύο συναρπαστικές αναμετρήσεις. Οι Σέλτικς υποδέχονται τους Σίξερς στη Βοστώνη, ενώ οι πρωταθλητές Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς αντιμετωπίζουν τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στο Οκλαντ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Μιλγουόκι Μπακς ταξιδεύουν στο Σάρλοτ την Πέμπτη τα ξημερώματα για το πρώτο παιχνίδι της νέας χρονιάς.

Οπως γίνεται αντιληπτό, το μεγάλο ερώτημα της φετινής σεζόν αφορά το ποια ομάδα θα καταφέρει να κοντράρει τους Ουόριορς, οι οποίοι το καλοκαίρι ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο με την προσθήκη του All-Star σέντερ, Ντε Μάρκους Κάζινς.

Οι Καλιφορνέζοι φαντάζουν για ακόμη μία χρονιά το απόλυτο φαβορί για να κατακτήσουν το τρίτο σερί πρωτάθλημα και να συνεχίσουν έτσι τη δική τους δυναστεία, ενώ οι ομάδες που δείχνουν πως μπορούν να «σπάσουν» την κυριαρχία τους από τη δυτική περιφέρεια είναι οι Χιούστον Ρόκετς, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και Λος Αντζελες Λέικερς.

Η ομάδα του Τέξας έφτασε έως τους τελικούς της περιφέρειας της περυσινής σεζόν και φέτος ο MVP της περυσινής περιόδου, Τζέιμς Χάρντεν, θέλει να κάνει το έξτρα βήμα και να οδηγήσει την ομάδα του στους τελικούς του ΝΒΑ.

Οι Ρόκετς αποδυναμώθηκαν αμυντικά, όμως με τον ερχομό του Καρμέλο Αντονι και την επιστροφή του Κρις Πολ (είχε τραυματιστεί πέρυσι στους τελικούς της περιφέρειας) γίνονται πιο επικίνδυνοι επιθετικά.

Οι Θάντερ του Ράσελ Ουέστμπρουκ παραμένουν μία από τις ομάδες που όταν βρίσκονται σε καλή ημέρα μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο, όμως η σταθερότητα στην απόδοσή τους είναι ακόμη ένα ζητούμενο για την ομάδα του Ντόνοβαν.

Στο Χόλιγουντ, ο Μάτζικ Τζόνσον περιμένει πολλά πράγματα φέτος από τους ανανεωμένους Λέικερς, οι οποίοι διαθέτουν πλέον τον καλύτερο παίκτη του κόσμου, Λεμπρόν Τζέιμς.

Η ομάδα του Λος Αντζελες δεν έχει καταφέρει να προκριθεί στα πλέι οφ τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά οι καλοκαιρινές μεταγραφές ανέβασαν τον πήχυ και τις προσδοκίες των φιλάθλων, οι οποίοι αναμένουν από την ομάδα τους όχι μόνο να προκριθεί στην οκτάδα, αλλά και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα από τους «πολεμιστές». Σε πρόσφατες δηλώσεις του, όμως, ο «βασιλιάς», χαμήλωσε τον πήχυ των προσδοκιών για την ομάδα του Λ.Α. τονίζοντας πως έχουν πολύ δρόμο για να φτάσουν το επίπεδο των Ουόριορς.

Οσον αφορά την ανατολική περιφέρεια, οι Μπόστον Σέλτικς είναι το φαβορί για να κατακτήσουν τον τίτλο και να βρεθούν στους τελικούς τον ερχόμενο Ιούνιο, ενώ με την ανταλλαγή του Ντερόζαν – Λέοναρντ, οι Τορόντο Ράπτορς φαίνεται πως μπορούν να κοντράρουν την ομάδα της Βοστώνης. Επίσης, οι Σίξερς δείχνουν ότι είναι έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουν.

Στο Μιλγουόκι, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και να οδηγήσει τους Μπακς στον δεύτερο γύρο των πλέι οφ.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός πως οι στοιχηματικές εταιρείες τον έχουν δεύτερο στην κατάταξη για το βραβείο του MVP, πίσω μόνο από τον Λεμπρόν Τζέιμς, ενώ οι γενικοί διευθυντές των ομάδων του ΝΒΑ τον ψήφισαν μεταξύ άλλων ως τον κορυφαίο ξένο παίκτη του ΝΒΑ και τον πρώτο παίκτη που θα ήθελαν να αποκτήσουν στην ομάδα τους. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως ο «Greek Freak» προσέθεσε από πέρυσι τέσσερα κιλά μυϊκής μάζας στο σώμα του, ζυγίζοντας φέτος 110 κ.

Ο 23χρονος Ελληνας διεθνής δούλεψε σκληρά όλο το καλοκαίρι, σε Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ όπως αποκάλυψε έκανε ατομική προπόνηση και με τον Κόμπι Μπράιαντ. Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, ο Αντετοκούνμπο κρατούσε σημειώσεις από αυτά που έλεγε ο πρώην άσος των Λέικερς.

Για ακόμη μία χρονιά το ΝΒΑ αναμένεται να δοκιμάσει τις αντοχές των παικτών του… αλλά και των Ελλήνων τηλεθεατών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή