Κάτω τα χέρια από την ΕΡΤ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απηύδησαν πολλοί από την κομματική προπαγάνδα που κάνει η κρατική ραδιοτηλεόραση. Δικαιολογημένως. Αν και η ΕΡΤ έκλινε πάντοτε υπέρ της εκάστοτε κυβέρνησης, τα τελευταία 3,5 χρόνια έχει γίνει κομματικό παραμάγαζο, κάτι σαν «Πράβντα» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Γι’ αυτό, δυστυχώς, πληθαίνουν οι φωνές υπέρ του κλεισίματός της.

Κάποιοι πιο «ριζοσπάστες» των social media ευφυολογούν ότι πρέπει να ανατιναχθεί. Ανοησίες. Ακόμη και ως ΥΕΝΕΔ, η ΕΡΤ είναι χρήσιμη. Εκεί συχνάζουν όλα τα στελέχη του «αριστερού (με ολίγη από Ακροδεξιά) τσούρμου» και ξεδιπλώνουν χωρίς φόβο την άποψή τους. Λέμε χωρίς φόβο, γιατί αφενός νιώθουν ότι το «μαγαζί» είναι δικό τους και αφετέρου πιστεύουν ότι εκεί δεν τους ακούει κανείς. Ορθώς, αν κοιτάξει κάποιος τις θεαματικότητες και τις ακροαματικότητες της ραδιοτηλεόρασης, για την οποία, εμείς οι φορολογούμενοι, πληρώνουμε 185 εκατ. ετησίως.

Ετσι λοιπόν την ίδια ημέρα (16.10.2018) ακούσαμε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ το στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αντώνη Κοτσακά, ο οποίος διέπρεψε σαράντα χρόνια στο χειρότερο ΠΑΣΟΚ ως πρωτοπαλίκαρο του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου, να δηλώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Φώτης Κουβέλης, που υπήρξε αρχηγός της ΔΗΜΑΡ και έφυγε για να γίνει υφυπουργός του κ. Πάνου Καμμένου, δήλωσε ότι «εύχομαι η ΔΗΜΑΡ να θυμηθεί τη θέση της για την ΠΓΔΜ».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Μπαλάφας δήλωσε ότι η στάση του κ. Πάνου Καμμένου «δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στην εικόνα της κυβέρνησης. Είπε μια γνώμη…». Είπε μια γνώμη; Πού; Στο καφενείο; Δεν διευκρίνισε ο καλός στρατιώτης του ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας (δεν εκλήθη στο αμερικανικό Πεντάγωνο ως αρχηγός των ΑΝΕΛ) πάει στους «φονιάδες των λαών» για να προτείνει διαφορετική εξωτερική πολιτική και πέντε-έξι βάσεις δεν συνιστά για τον κ. Μπαλάφα ούτε καν πρόβλημα εικόνας της κυβέρνησης.

Καλύτερος όλων ήταν ο κ. Δημήτρης Μάρδας, αυτός που παλιότερα είχε τη φαεινή ιδέα περί Σύρων προσφύγων που θα επενδύσουν στην Ελλάδα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραλλήλισε τη «γνώμη» του κ. Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ με την επίσκεψη Σαρκοζί στην Κίνα, ο οποίος εξέφρασε διαφορετική άποψη από εκείνη της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το διεθνές εμπόριο. Εψεξε τον δημοσιογραφικό κόσμο που ασχολείται με τέτοια ασήμαντα θέματα (όπως π.χ. να έχει η χώρα δύο διαφορετικές εξωτερικές πολιτικές), ενώ η διαφωνία του με την πρόταση να γίνει ένα δεύτερο ακρωτήριο Κανάβεραλ στην Κάρπαθο ήταν ότι αυτό το θέμα δεν πέρασε από το υπουργικό συμβούλιο. Γι’ αυτό λέμε: Κάτω τα χέρια από την ΕΡΤ. Μόνο σε ένα τέτοιο θερμοκήπιο μπορεί να αναδειχθεί ολόκληρος ο μπαχτσές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή