Τα ΚΤΕΟ, οι έλεγχοι και η τσέπη μας

Τα ΚΤΕΟ, οι έλεγχοι και η τσέπη μας

Κύριε διευθυντά

Στις 12-2-2019 πήγα στο ΚΤΕΟ για να περάσω το αυτοκίνητό μου και όταν ήρθε η ώρα να πληρώσω, διαπίστωσα ότι η τιμή  είχε αυξηθεί από τα 40 ευρώ που ήταν στα 50. Σε ερώτησή μου, με ενημέρωσαν ότι την αύξηση αυτή, που ισχύει μάλιστα από το περασμένο καλοκαίρι, την έκανε το αρμόδιο υπουργείο και μάλιστα επιπλέον η ανανέωση της κάρτας καυσαερίων που γινόταν ατελώς στο ένα έτος, τώρα θα χρεώνεται με 10 ευρώ. Με λίγα λόγια, από τα 40 ευρώ πήγαμε στα 60. Ειλικρινά, δεν μπορώ να κατανοήσω με ποιο αιτιολογικό επεβλήθη αύξηση 50% σε μια εργασία τυπικού ελέγχου, η οποία δεν διαρκεί περισσότερο από 15 λεπτά!

Ας σημειωθεί, δε, ότι και προ ολίγων ετών είχε αυξηθεί πάλι από τα 30 ευρώ στα 40! Θα ήθελα να γνωρίζω πώς προστατεύεται ο καταναλωτής και πώς μπορεί να αντιδράσει, με δεδομένο ότι αφενός είναι υποχρεωμένος να ανταποκριθεί και αφετέρου αυθαίρετα του επιβάλλονται αυξήσεις χωρίς αυτές να δικαιολογούνται, εν μέσω μάλιστα της μεγάλης οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα μας.

Δημητρης Παπαχρυσος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή