Η Εσθονία του «κλικ» και η χαρτούρα μας

Η Εσθονία του «κλικ» και η χαρτούρα μας

Κύριε διευθυντά

Ο Νότης Παπαδόπουλος στο ωραίο άρθρο του «Κάνουμε τα εύκολα δύσκολα», στις 20 Μαρτίου, γράφει για το εθνικό κατάντημα του πλήρους γραφειοκρατικού μας βάλτου. Με την ταλαιπωρία χιλιάδων υπόχρεων για το εθνικό κτηματολόγιο στο Γαλάτσι, άλλη μία φορά καταλαβαίνουμε πόσο τριτοκοσμικοί ψηφιακά είμαστε ως κράτος. Και προσπαθούμε ακόμη, τριάντα και πλέον χρόνια, να φτιάξουμε εθνικό κτηματολόγιο. Ισως η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει. Η γειτονική μας Βουλγαρία, μέσα σε έξι χρόνια με χρήματα της Ε.Ε. τα κατάφερε. Οσο για την παγκοσμίως πρώτη στην ψηφιακή δημοκρατία Εσθονία, η απόσταση είναι χαώδης. Εκεί όλα γίνονται με ένα κλικ στον υπολογιστή.

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για όλα τα κόμματα. Τόσο αυτά που για δεκαετίες μάς άφησαν στην καθυστέρηση, να είμαστε ουραγοί, όσο και στα νεότερα που πολλά υποσχέθηκαν και τίποτα δεν προχώρησαν.

Επιτέλους, κύριοι όλων των κομμάτων, να κάνετε την Ελλάδα μας Εσθονία. Οχι δούλο στον εκάστοτε υπάλληλο για μία ακόμη σφραγίδα και άλλη μία υπογραφή, σε ένα άχρηστο έγγραφο, ενώ όλα θα μπορούσαν να γίνουν με ένα κλικ.

Δημητρης Γεωργαντας, Χειρουργός, Μαρούσι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή