Γελιογραφίες της «Κ», χίλιες λέξεις

Γελιογραφίες της «Κ», χίλιες λέξεις

Kύριε διευθυντά

Πιστεύω ότι οι πιο πολλοί αναγνώστες της «Καθημερινής» («Κ») την επιλέγουν ως τη σοβαρή εφημερίδα γνώμης, στην οποία οι διάφορες απόψεις εκφράζονται και υποστηρίζονται από εκλεκτούς αρθρογράφους με την προβολή θεμελιωμένων και πειστικών επιχειρημάτων.

Αυτά δεν επιτυγχάνονται μόνο με το –συνήθως ολιγόλογο– πρωτοσέλιδο  κύριο άρθρο και τα υπόλοιπα άρθρα του «σώματος» της εφημερίδας. Συμπληρώνονται και εμπλουτίζονται «θεαματικά» και  εντυπωσιακά (όχι με την επιφανειακή έννοια της λέξης) από το –συνήθως ολοσέλιδο στην κορυφή– «άρθρο» της γελοιογραφίας στην τελευταία σελίδα και στις άλλες δύο στις εσωτερικές σελίδες του φύλλου. Η «γελοιογραφία» στην «Κ» έχει σκοπό τη διακωμώδηση πράξεων του εικονιζομένου προσώπου και την αφορμή για σκέψεις και συμπεράσματα του «θεατή». Σε καμιά, νομίζω, περίπτωση το «εικαστικό σκαρίφημα» του δημιουργού του δεν αποβλέπει απλώς στο να προκαλέσει το γέλιο του αναγνώστη.

Γι’ αυτό δεν θα ήταν, κατά τη γνώμη μου, υπερβολή να θεωρήσει κανείς τις «γελοιογραφίες» της «Κ» μέρος της σοβαρής αρθρογραφίας της με σκωπτικά μέσα, τα οποία, ως γνωστόν, έχουν  άμεση και αποτελεσματική απήχηση στο κοινό.

Κωστας Γ. Μπονιφατσης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή