Ελα ρε, από Σελήνη καλώ, μ’ ακούς;

Ελα ρε, από Σελήνη καλώ, μ’ ακούς;

Κύριε διευθυντά

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η αποστολή οχήματος-ρομπότ στη Σελήνη για έρευνες σε συνεργασία με τη NASA. Τις έρευνες θα οργανώσει η σχετικά νεοσύστατη Διαστημική Υπηρεσία της χώρας.  Από τα μέσα Μαρτίου περίπου,  ορισμένες γραμμές σταθερής τηλεφωνίας στην περιοχή Παπάγου – Χολαργού, αλλά και σε άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου όπως πληροφορούμαι, δεν λειτουργούσαν γιατί σύμφωνα με τις εταιρείες τηλεφωνίας ο πάροχος των υποδομών ΟΤΕ επιδιορθώνει βλάβη ή αντικαθιστά καλώδια ή αναβαθμίζει δίκτυα κ.λπ.

Δεν προηγήθηκε καμιά σχετική ενημέρωση. Σημειώνεται ότι σε πολλές περιπτώσεις οι τηλεφωνικές γραμμές είναι συνδεδεμένες με συστήματα ασφαλείας, τα οποία βέβαια έχουν αποκοπεί από τα αντίστοιχα γραφεία  security για πολλές εβδομάδες. Το πιο εξοργιστικό είναι ότι μετά τη χωρίς προειδοποίηση διακοπή των τηλεφωνικών συνδέσεων και στα επανειλημμένα ερωτήματα για την αποκατάσταση των συνδέσεων αυτών δίνονταν διαδοχικές ημερομηνίες αποκατάστασης διαψευδόμενες στη συνέχεια: 26/3, 29/3, 1/4,  5/4, και η πιο πρόσφατη 29/4! Σε σχετική απορία, η απάντηση ήταν ότι εξαρτάται και από τον καιρό! Τα σχόλια περιττεύουν. Το τραγικό είναι ότι προσδοκούμε επενδύσεις σε μια χώρα όπου η αποκατάσταση σταθερής τηλεφωνίας είναι απροσδιόριστη επί εβδομάδες ή μήνες, και το ιλαρό ότι συγχρόνως προγραμματίζουμε  ρομποτικές έρευνες στη Σελήνη!

Αριστειδης Οικονομοπουλος, Ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή