Φόρος ακινησίας Ι.Χ. και «καπέλο»

Φόρος ακινησίας Ι.Χ. και «καπέλο»

Κύριε διευθυντά

Πριν από λίγα χρόνια η τότε κυβέρνηση Σαμαρά είχε σκεφτεί να επιβάλει φόρο ακινησίας οχημάτων για να αποθαρρύνει τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. από τη μαζική κατάθεση πινακίδων. Η ρύθμιση αυτή είχε δημιουργήσει σάλο για την αδικία που προκαλούσε στις εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που αδυνατούσαν να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας. Και γι’ αυτό απεσύρθη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε διάταξη που μας διευκόλυνε να επανακτούμε τις πινακίδες για διάστημα ενός μηνός, τριών μηνών ή του απομένοντος υπολοίπου, με «καπέλο» όμως. Για ένα μήνα πληρώνεις δύο. Για τρεις, πληρώνεις τέσσερις. Και για τους υπόλοιπους οκτώ πληρώνεις δέκα.

Ο φόρος ακινησίας μπήκε αθόρυβα και ληστρικά από την πίσω πόρτα, όπως και άλλοι φόροι που θέσπισε η παρελθούσα κυβέρνηση.

Ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής πρέπει να καταργήσει άμεσα αυτόν τον άδικο και ληστρικό φόρο, που ο μοναδικός λόγος υπάρξεώς του είναι η τιμωρία για όσους, για λόγους οικονομικής δυσκολίας, καταθέτουν τις πινακίδες τους.

Γιωργος Πετσιλας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή