Hyviä uutisia Kreikasta – καλά ελληνικά νέα

Hyviä uutisia Kreikasta – καλά ελληνικά νέα

Κύριε διευθυντά

Σας γράφω για μια καλή και ευχάριστη είδηση «τετρασέλιδη» για την Ελλάδα μας, που δημοσίευσε στις 19.04 η μεγαλύτερη φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat. Το άρθρο δημοσιεύθηκε από τη δημοσιογράφο Ritva Liisa Snellman, η οποία είναι μόνιμος κάτοικος της Λέρου τους χειμώνες.

Το κύριο θέμα στο οποίο αναφέρεται είναι η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού και το ελληνικό «φαινόμενο» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, όπου η Ελλάδα παρά τη δεκαετή λιτότητα έχει καταφέρει να κρατήσει τους θανάτους σε πολύ χαμηλό ποσοστό. Πλέκει το εγκώμιο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αναφέρει το γεγονός ότι οι Ελληνες έδρασαν άμεσα, κλείνοντας σχολεία και μαγαζιά από τους πρώτους και το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του. Στο κείμενό της γίνεται ειδική αναφορά στον καθηγητή Τσιόδρα που ολόκληρη η Ελλάδα κρέμεται από τα χείλη του κάθε απόγευμα όντας ο ίδιος σεμνός και ταπεινός.

Επισημαίνει όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί και πως οι Ελληνες έχουν ανταποκριθεί με σοβαρότητα στο θέμα, παρά το ταμπεραμέντο τους. Αναφέρεται παράλληλα στον νόμο για το κάπνισμα που επιτέλους εφαρμόστηκε πλήρως σε μια χώρα ανυπάκουη όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, σοβαρές ενδείξεις για μια πιο νομοταγή Ελλάδα στο μέλλον.

Γιωργος Θεοδωροπουλος, Ελσίνκι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή