Ο λόγος του Ιησού και ο εκκλησιασμός

Ο λόγος του Ιησού και ο εκκλησιασμός

Κύριε διευθυντά

Δυσκολεύομαι να κατανοήσω τις ανησυχίες ορισμένων ιεραρχών και πιστών χριστιανών για τη συνεχιζόμενη μέχρι 17η Μαΐου απαγόρευση κανονικής παρακολούθησης της θείας λειτουργίας στους ναούς. Εκκλησιάζομαι και εγώ και ο σύζυγός μου από την παιδική μας ηλικία ανελλιπώς κάθε Κυριακή και μεγάλη γιορτή.

Η απάντηση του Ιησού Χριστού στη Σαμαρείτιδα όταν του έθεσε το ερώτημα πού είναι ο κατάλληλος τόπος για λατρεία του Θεού, στο όρος Γαριζίν όπως πιστεύουν οι Σαμαρείτες ή στα Ιεροσόλυμα όπως θεωρούν σωστό οι Ιουδαίοι, ήταν σαφής. «Πνεύμα ο Θεός και τους προσκυνούντας αυτόν, εν πνεύματι και αληθεία δει προσκυνείν». Εχοντας αυτόν τον λόγο του Ιησού Χριστού υπόψη μας, υπακούουμε με ήσυχη τη συνείδησή μας στις εντολές των ειδικών και επικοινωνούμε με το θείο όπου κι αν βρισκόμαστε.

Αγγελικη Σμυρλη, Φιλόλογος-συγγραφεύς

Ο λόγος του Ιησού και ο εκκλησιασμός-1

Πόσοι και πόσοι μεγάλωσαν διαβάζοντας ή είπαν ότι φωτίστηκαν (γενικώς) από τον «Αιμίλιο» (Περί Αγωγής), το αιρετικό έργο του πολυσχιδούς διαφωτιστή Ζαν-Ζακ Ρουσσώ, γιου ενός –αναξιόπιστου χαρακτήρα– Ελβετού ωρολογοποιού. Στον πυρήνα του πραγματεύεται την εκπαίδευση και την παιδεία, ευρύτερα τη διάπλαση πολιτών με αυτογνωσία, διάθεση αυτοκάθαρσης και ενσυναίσθηση ως αντίδοτο σε μια δυστοπική κοινωνία, όπως γράφουμε σήμερα για να συνεννοούμαστε. H σκηνοθετημένη, με έμπνευση πολλαπλασιαστικής ισχύος, φωτογραφία αποτυπώνει τον αξιολογούμενο σε ντεσιμπέλ ορμητικό οίστρο της καθηγήτριας να εμφυτεύσει γνώση στη μαθήτρια, που επικαλείται ενστικτωδώς την ώρα κοινής παιδευτικής ησυχίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή