Είναι αντισυνταγματικό το Κατερίνα;

Είναι αντισυνταγματικό το Κατερίνα;

Κύριε διευθυντά

Με έκπληξη διαπιστώνει κανείς ότι τόσο οι ΠΝΠ της Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο, προφανώς, και οι κυρωτικοί τους νόμοι (4681, 4682/20 κ.λπ.) εκδόθηκαν με αναγραφή του ονόματος της ΠτΔ ως «Κατερίνα» και όχι Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, όπως, ως πρόεδρος του ΣτΕ, αναγράφεται και στην επετηρίδα της 31.12.2018 και τελικά ψηφίσθηκε από τη Βουλή. Εχω την αίσθηση ότι αυτή η μεταβολή δεν ανταποκρίνεται και στον, κατά το άρθρο 33 παρ. 2 του Συντάγματος, δοθέντα όρκο.

Αξιο επισήμανσης είναι ότι στις κυρούμενες ΠΝΠ που εκδόθηκαν από τον τέως ΠτΔ, το όνομά του αναγράφεται ως Προκόπιος και όχι Προκόπης Παυλόπουλος, σε όλες δε τις ΠΝΠ τα ονόματα των υπουργών αναγράφονται όπως εκλέχθηκαν (Σπυρίδων – Αδωνις και όχι απλώς Αδωνις, Νικόλαος – Γεώργιος Δένδιας και όχι απλώς Νικόλαος ή Νίκος, Μαυρουδής Βορίδης και όχι απλώς Μάκης) ή διορίσθηκαν (Μιχαήλ και όχι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης).

Ως εκ τούτων, κατά την ταπεινή μου γνώμη, μέχρις ότου νομίμως το όνομα της ΠτΔ από «Αικατερίνη» γίνει «Κατερίνα», θα πρέπει όλες οι πράξεις και τα επίσημα έγγραφα να αναγράφουν, είτε μας αρέσει είτε όχι, κάτω από την, οποιασδήποτε μορφής, υπογραφή τους, το όνομα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Γεωργιος Σπ. Σγουρογλου Δ.Ν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή