Περί κοινού αισθήματος και αποφάσεων ΣτΕ

Περί κοινού αισθήματος και αποφάσεων ΣτΕ

Kύριε διευθυντά

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Συμβούλιο της Επικρατείας εκδίδει αποφάσεις που ευνοούν μία κατηγορία εργαζομένων εις βάρος άλλων, προκαλώντας έτσι το δημόσιο αίσθημα αλλά και συνταγματικές κατακτήσεις περί ισονομίας και ισοπολιτείας των πολιτών.

Συγκεκριμένα αναφέρουμε την πρόσφατη απόφαση που δίνει το δικαίωμα και σε άντρες του Δημοσίου να βγαίνουν σε σύνταξη νωρίτερα όταν έχουν ανήλικο παιδί. Χωρίς αυτό να επεκτείνεται και στον ιδιωτικό τομέα, προκαλώντας έτσι το κοινό αίσθημα ότι κάποιοι πολίτες είναι πιο ίσοι από άλλους και όπως λέει ο λαός, «τα καλόπαιδα και τα απόπαιδα».

Τη στιγμή μάλιστα που τη δεκαετία της οικονομικής κρίσης αλλά και σε αυτήν του κορωνοϊού που διανύουμε τώρα, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν υποστεί τις μικρότερες απώλειες, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη μας τη μονιμότητα, το εφάπαξ και τις καλύτερες συντάξεις.

Ακόμα, δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι στη νεότερη ιστορία οι δυο μεγάλες πτωχεύσεις (1893, 2009) κυρίως αποδίδονται στο υπερτροφικό και διογκωμένο Δημόσιο, τριπλάσιο και πενταπλάσιο, αντίστοιχο των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Στις ΗΠΑ διατηρούν υποδεέστερες τις αμοιβές του Δημοσίου έναντι του ιδιωτικού τομέα και αυτό σκόπιμα, για να μη γίνει το Δημόσιο πόλος έλξης όπως συνέβη και στο δικό μας κράτος.

Δημητρης Μαυραειδοπουλος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή