Διακρίσεις κατά των αγριόχοιρων

Διακρίσεις κατά των αγριόχοιρων

Κύριε διευθυντά

Διάβασα πριν από λίγες μέρες ότι η κυβέρνηση απελευθερώνει το κυνήγι του αγριόχοιρου, το οποίο θα γίνεται πλέον όλο τον χρόνο.

Αυτό γίνεται, όπως αναφέρεται, κυρίως για την προστασία αγροτικών καλλιεργειών όπως πατάτες, καλαμπόκια κ.ά.

Ομως υπάρχουν περιοχές, οι οποίες αποτελούν και την πλειοψηφία των εκτάσεων της χώρας, όπου δεν υφίστανται καλλιέργειες ευαίσθητες ως προς τους αγριόχοιρους… π.χ. σιτάρι, σίκαλη κ.ά., όπως συμβαίνει στην περιοχή όπου ζω.

Δάση απέραντα με βελανιδιές που αποτελούν την κύρια τροφή των ζώων αυτών, χωρίς καμία αρνητική επίπτωση στο περιβάλλον.

Αντί να επιβάλλεται το οριζόντιο μέτρο για κυνήγι παντού, θα ήταν σοφότερο να υπάρχουν διακρίσεις ανάλογα με την περιοχή.

Δεδομένης δε της υποστελέχωσης των δασαρχείων, ποιος θα εγγυηθεί ότι μαζί με τους αγριόχοιρους δεν θα θηρεύονται και άλλα μη επιτρεπόμενα θηράματα;

Ωραία τα χάδια σε αδέσποτα, κ. Μητσοτάκη, μπροστά στις κάμερες, αλλά αντί να χτυπάτε φιλικά την πλάτη σε συντεχνίες όπως αυτή των κυνηγών, η πλειοψηφία της οποίας δεν φημίζεται καθόλου για την ευαισθησία της έναντι των ζώων, πρέπον και ηθικό είναι να δείχνετε την ίδια επιμέλεια, όπως αυτή που δείχνετε για την πανδημία, γιατί πρόκειται περί αφαίρεσης αθώων ψυχών…

Μιχαήλ Γουναρόπουλος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή