Aστυνομία και παρανομούντες

Aστυνομία και παρανομούντες

Κύριε διευθυντά

Η αστυνομία, με την παρουσία της και μόνο, μπορεί να αποτρέψει πολλούς να προβούν σε παραβίαση των νόμων, αλλά εάν αυτό δεν επιτευχθεί, τότε θα πρέπει να προβαίνει στη σύλληψη και παραπομπή στη Δικαιοσύνη όσων παρεκτρέπονται και δεν τηρούν τους νόμους. Και φυσικά οι δραστηριότητες της αστυνομίας επεκτείνονται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής και αφορούν όλους τους Ελληνες πολίτες όσο ψηλά κι αν αυτοί βρίσκονται. Αλλά και οι παρεπιδημούντες ξένοι πολίτες στην Ελλάδα πρέπει να σέβονται τους ελληνικούς νόμους και, επομένως, πρέπει η αστυνομία να ελέγχει το ίδιο και τους παρεκτρεπόμενους ξένους. Στα παραπάνω είμαι βέβαιος ότι συμφωνούμε όλοι.

Και όμως τελευταία εμφανίστηκε μια διαφορετική και άνιση μεταχείριση παρεκτρεπομένων. Και εξηγούμαι με ένα παράδειγμα: Εστω ότι εγώ με 5 άλλους φίλους μου ξαπλώνουμε στη μέση του δρόμου της Αθήνας. Τότε σαφώς εμποδίζουμε την κυκλοφορία και η αστυνομία θα μας συλλάβει για παρακώλυση των συγκοινωνιών και σιδηροδέσμιους θα μας οδηγήσει στο αυτόφωρο, όπου θα καταδικαστούμε κατά τα νόμιμα. Και η ενέργεια αυτή της αστυνομίας είναι ορθή. Εάν όμως μια ομάδα προσφύγων-μεταναστών ξαπλώσει σε έναν εθνικό δρόμο ή στις σιδηροδρομικές γραμμές, και μάλιστα κοντά στα σύνορα, προκαλούντες όχι μόνο σοβαρή ενόχληση στην κυκλοφορία, αλλά και πολύ μεγάλη ζημιά στην εθνική οικονομία, η αστυνομία δεν τους συλλαμβάνει, αλλά απλά παρακολουθεί «διακριτικά» τα τεκταινόμενα χωρίς όμως και να επεμβαίνει. Και αυτή η αδράνεια της αστυνομίας δεν είναι σωστή. Και ο φορολογούμενος Ελληνας πολίτης διερωτάται: Γιατί υπάρχει αυτή η διαφορετική μεταχείριση; Γιατί κάποιοι ξένοι είναι υπεράνω των ελληνικών νόμων; Γιατί η αστυνομία δεν επεμβαίνει; Είναι αλήθεια ότι η Αστυνομία έχει εντολές «άνωθεν» να μην επεμβαίνει; Το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει υποχρέωση να μας εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει; Εξάλλου, πιστεύω ότι γενικά έχουμε υποχρέωση οι Ελληνες πολίτες να καταγγέλλουμε τα κακώς κείμενα στον τοπο μας, ενώ θα πρέπει συγχρόνως να προτείνουμε και κάποιους τρόπους θεραπείας τους. Ετσι, για την άρση των παρακωλύσεων των συγκοινωνιών από τους πρόσφυγες-μετανάστες προτείνω: Οι παραβάτες να συλλαμβάνονται πάραυτα από την αστυνομία. Ομως, προσοχή: δεν θα πρέπει να γίνονται βιαιότητες. Προσοχή: δεν θα πρέπει από υπερβάλλοντα ζήλο να κακοποιούνται, να φυλακίζονται, να τους επιβάλλονται πρόστιμα, να θίγεται η αξιοπρέπειά τους ή η προσωπικότητά τους. Πολύ απλά, οι συμβαλλόμενοι θα πρέπει να οδη­γούνται μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα, όπως π.χ. σε ένα hotspot στην Κρήτη, οπότε έτσι και θα εξουδετερώνονται, αλλά και θα αποκλείεται η συνέχιση των παρεκτροπών τους, ενώ παράλληλα θα παραδειγματίζονται και οι υπόλοιποι υποψήφιοι παραβάτες. Δεν είναι δίκαιη και απλή αυτή η λύση;

 Νικος Δυοβουνιωτης – Πολιτικός μηχανικός – Κηφισιά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή