Οι… χιτώνες των κομμάτων

Κύριε διευθυντά

«Η πολιτική είναι κατά τη βάση της φιλοσοφία και καθ’ όλα τα άλλα μέρη της τεχνική». Τα κόμματα: Οι πολίτες ψηφίζουν κόμματα, τα κόμματα μας κυβερνούν.

Η σημερινή κυβέρνηση συναπαρτίζεται από δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ. Οι φιλοσοφικές θεωρίες που διέπουν τις πολιτικές τους, ως έννοιες, είναι «ασύγκριται, διασταταί». Ως προς τον ύπατο σκοπό που στοχεύουν βρίσκονται σε εκ διαμέτρου αντίθετη θέση. Γαλάκτωμα για τη σύμπραξή τους, η εξουσία. «Θείον δώρον» οι ΑΝΕΛ για τους θρησκευόμενους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «αναγκαίον κακόν» για τους άλλους, αρκεί να παραμένουν στην εξουσία.

Οι αριστεροί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζουν και με το δίκιο τους, «Πρώτη Φορά Αριστερά» πριν όμως «αλέκτορα φωνήσαι» δύο διακεκριμένα στελέχη τους αποχωρούν λόγω της δεξιάς φιλελεύθερης πολιτικής, η εφαρμογή της οποίας ακύρωσε όλα όσα η αριστερά υποσχόταν. Το καθένα από αυτά δημιουργεί νέον «αριστερό κόμμα». Τριαδική η Αριστερά, όχι όμως ομοούσια!

Η τεχνική της πολιτικής. Η τεχνική της πολιτικής είναι ανάλογη εκείνης που ασχολείται με την κατασκευή ενός οιουδήποτε υλικού τεχνικού έργου (σχεδίαση, μελέτη, προγραμματισμός, χρηματοδότηση κ.τ.λ.), με την εξής διαφορά: Η τεχνική υλικού έργου κινείται εντός των ορίων των τεχνικών προδιαγραφών, ενώ η τεχνική της πολιτικής τελεί στην υπηρεσία ενός σκοπού απολύτου κύρους.

Τα κόμματα που κυβερνούν από το 1981 –τόσο το βάθος της παρατήρησης– δεν εφαρμόζουν τεχνική όπως παραπάνω. Αυτοσχεδιάζουν –πιραντελικά–, αλλά και όταν σχεδιάζουν είναι άτολμα στην εφαρμογή τους.

Οι εκλογές έρχονται. Τα παλαιά κόμματα και η κυβερνώσα Αριστερά πρέπει να αποτρίψουν, ξεπλύνουν, τους πολιτικούς χιτώνες τους σε κοινή θέα (αυτοκριτικής) από τους λεκέδες (αδοξίες) που τους ντροπιάζουν και καθαροί, διαυγείς, αληθινοί παρουσιασθούν στην εκκλησία του Δήμου και ζητήσουν την ψήφο των πολιτών. Οι πολίτες είναι καιρός να κατανοήσουν πως για να είναι κύριοι της πολιτείας πρέπει πρώτιστα να είναι κύριοι της ψήφου τους.

Χαραλ. Π. Παναγιωταρεας, Τξχος Μηχανικού ε.α., Παπάγου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή