Οι χρεώσεις για τις e-συναλλαγές

Οι χρεώσεις για τις e-συναλλαγές

Κύριε διευθυντά

Στις 30 Ιουλίου ο Πάσχος Μανδραβέλης έγραψε το άρθρο «Το κόστος των ηλεκτρονικών συναλλαγών». Η κοινή λογική συμφωνεί απόλυτα με το άρθρο και οι συναλλασσόμενοι με τις τράπεζες έχουν πολλά να πουν για τις απαράδεκτες χρεώσεις που υφιστάμεθα. Είναι εξοργιστικό να έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί οι τράπεζες με χρήματα πρακτικώς όλων των φορολογουμένων και από την άλλη να βάζουν καθημερινά το χέρι τους στην τσέπη όσων κάνουν κάθε τραπεζική συναλλαγή.

Το τονίζει και ο αρθρογράφος, αλλά σίγουρα είναι προκλητικό να μεταφέρεις ηλεκτρονικά χρήματα από μία σε άλλη τράπεζα και να παρακρατούνται τόσα χρήματα, τη στιγμή που και για τις δύο τράπεζες δεν υπάρχει κανένα κόστος. Είναι επίσης απαράδεκτες οι χρεώσεις που επιβάλλονται στη χρήση καρτών για τα καταστήματα και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο αρθρογράφος όμως δεν έγραψε τι θα πρέπει το κράτος να κάνει για τον εξορθολογισμό όλων αυτών των πρακτικών που οι τράπεζες τόσα χρόνια καθιέρωσαν.  Παραμένει –το κράτος– απαθής παρατηρητής, όπως σε τόσους άλλους τομείς, που κατάντησαν τη χώρα αποτυχημένη και χρεοκοπημένη;

Δημήτρης Γεωργαντας, Χειρουργός, Μαρούσι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή