Ο «Μπαρμπα-Γιώργης» της ιστορίας μας

Ο «Μπαρμπα-Γιώργης» της ιστορίας μας

Κύριε διευθυντά

Αργά αλλά περήφανα κατέπλευσε, και πάλι, στην προβλήτα του Π. Φαλήρου και έδεσε στις δέστρες τούς κάβους και τις πριμάτσες του, μπροστά ακριβώς στο ορειχάλκινο άγαλμα του παλαιού κυβερνήτου του Π. Κουντουριώτη, κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων.

Ηταν ο «Μπαρμπα-Γιώργης», όπως τον λέει το Ναυτικό μας, το ηρωικό Θ/Κ «Γ. Αβέρωφ», το καμάρι και ο ήρωας δύο πολέμων, φορώντας το ολοκαίνουργιο γκρι κοστούμι του, μετά τη συντήρησή του, στα Ελληνικά Ναυπηγεία, με τα φρεσκοβαμμένα ύφαλά του για την προστασία του από θαλάσσιους μικροοργανισμούς.

Ελαμπε από καμάρι και υπερηφάνεια το παλαίμαχο σκαρί του, όπως τότε που ήταν νέος.

Οι ήρωες όμως παραμένουν πάντα νέοι, όσα χρόνια και αν περάσουν.

Στο μπαλκονάκι της πρύμνης, όπου και το διαμέρισμα του ναυάρχου, υπάρχει ο αποκατασταθείς, όπως τότε, εστεμμένος θυρεός του πλοίου κάτω από τον οποίον ο ηρωικός ναύαρχος Π. Κουντουριώτης απολάμβανε στιγμές των νικών του, ατενίζοντας τα αφρισμένα κατάλευκα απόνερα από τις προπέλες του ηρωικού καραβιού του.

Συγχαρητήρια σε όποιον έλαβε τη σωστή και άριστη απόφαση της αποκαταστάσεως μιας μικροψυχίας και απρέπειας του παρελθόντος προς ένα εθνικό σύμβολο του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Ωσαύτως θερμά συγχαρητήρια στους ευγενείς πατριώτες χορηγούς, για την αγάπη τους στο ηρωικό σκαρί και για την προσπάθεια αποκαταστάσεως και συντηρήσεως του μοναδικού και ηρωικού μας πλωτού Ν. Μουσείου.

Χρηστος Ιδ. Κουσουλας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή