Ενας πεντάλογος πριν από την κάλπη

Ενας πεντάλογος πριν από την κάλπη

Κύριε διευθυντά

Εγκριτοι ειδικοί επιστήμονες και δημοσιογράφοι έχουν επανειλημμένως τονίσει την απαράδεκτα κακή λειτουργία του κράτους μας, στην οποία οφείλεται κυρίως η δεινή κατάσταση της χώρας και του λαού. Οι πολιτικοί, κυρίως τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας, υπόσχονται συνεχώς μεταρρυθμίσεις, επανίδρυση του κράτους, αλλά στην πράξη ουδέν. Οι πολίτες αγωνιούμε, είμαστε απογοητευμένοι και απελπισμένοι, αδυνατούμε να βρούμε τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης. Εχουμε ως μόνο όπλο την ψήφο μας, αλλά κανένας δεν μας εμπνέει εμπιστοσύνη. Στο πλαίσιο αυτό διατυπώνω μια σκέψη, για να κριθεί ως ένα πιθανό μέτρο:

Να ψηφίσουμε το κόμμα ή τα κόμματα που, κατά τις επόμενες εκλογές, θα δηλώσουν δημόσια, ρητά και κατηγορηματικά και με τη ρήτρα «λόγω τιμής», με έγγραφη ανακοίνωση υπογραμμένη από τον Πρόεδρο και τα ηγετικά στελέχη τους, ότι κατά το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησής τους θα εγκρίνουν και θα εφαρμόσουν:

1. Μείωση κατά το δυνατόν του αριθμού των υπουργείων με συγχωνεύσεις κτλ. (π.χ. Παιδείας και Πολιτισμού).

2. Ασυμβίβαστο θέσεων βουλευτή-υπουργού.

3. Υπουργοί μόνο ένας σε κάθε υπουργείο, υπό τον οποίο υπάγονται Γενικές Διευθύνσεις (με γενικούς διευθυντές από τη δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία) και γραφείο υπουργού, με το απόλυτα αναγκαίο προσωπικό γραμματείας και ορισμένο αριθμό, ανάλογο με τον αριθμό των Γενικών Διευθύνσεων, συμβούλων υπουργού, αυξημένων σχετικών προσόντων επιστημονικής κατάρτισης και εμπειρίας.

4. Μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200 και μόνα προνόμια αυτών: Βουλευτική αποζημίωση, 2 υπαλλήλους-βοηθούς στον καθένα (με πρόσληψη μετακλητών ή με απόσπαση απο τον δημόσιο τομέα – πλην δικαστικών, εκπαιδευτικών, υγειονομικών, στρατιωτικών, σωμάτων ασφαλείας και άλλων ίσως) και ειδική εύλογη αποζημίωση για όσους έχουν κατοικία εκτός Αττικής.

5. Νέο εκλογικό σύστημα βουλευτών (π.χ. 100 σε μονοεδρικές περιφέρειες και 100 σε πολυεδρικές-περιφερειακές).

Γ. Π. Παπασταματιου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή