Δολοφονίες και φονικά

Κύριε διευθυντά

Η «δολοφονία του Γρηγορόπουλου» έλεγαν και ξανάλεγαν και επαναλάμβαναν κατά κόρον όλα τα ΜΜΕ την Τετάρτη (6/12), επέτειο της μνήμης του. Ομως ο θάνατος του Γρηγορόπουλου δεν είναι «δολοφονία» με την πραγματική έννοια της λέξεως. Είναι φόνος. Και οι πιο άσχετοι με τα νομικά ξέρουν ότι «δολοφονία είναι η σκόπιμη και προμελετημένη αφαίρεση της ζωής ανθρώπου».

Δολοφονία είναι ο φόνος με δόλο, ο προμελετημένος και προετοιμασμένος φόνος. Ο δράστης έχει προγραμματίσει, έχει προετοιμάσει τον φόνο. Ο θάνατος από ένα χτύπημα επάνω σε έναν καβγά (λ.χ. Τεμπονέρας) δεν είναι δολοφονία, είναι φόνος. Ετσι, ο θάνατος του Γρηγορόπουλου είναι φόνος. Ο αστυνομικός που τον πυροβόλησε δεν είχε, προφανώς, προετοιμάσει, δεν είχε προμελετήσει την πράξη του, δεν είχε προγραμματίσει την ενέργειά του.

Δολοφονίες ήταν όλα τα εγκλήματα της «17 Νοέμβρη». Δολοφονίες είναι τα εγκλήματα με τα λεγόμενα «συμβόλαια θανάτου». Δολοφονίες είναι οι φόνοι «για ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Βασιλειος Τακης, Καρδίτσα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή