Από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας

Από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας

Κύριε διευθυντά

Πέρασαν τόσα χρόνια που διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία και υποτίθεται ότι δημιούργησαν την «πραγματική» Δημοκρατία στα κρατίδια που έφτιαξαν. Πολύ ικανοποιημένη η Ελβετίδα εισαγγελέας για το έργο της, που της ανέθεσε ο ΟΗΕ. Την άκουσα σε γαλλικό κανάλι, ότι έφυγε σε σύνταξη ευχαριστημένη διότι εξετέλεσε την αποστολή της. Θα έπρεπε να δώσει μια «συμβουλή» στον διάδοχό της, να εξετάσει και τις ευθύνες των κυβερνώντων που διέπραξαν εγκλήματα πολέμου με πολλαπλάσια θύματα από αυτά της Γιουγκοσλαβίας, και η άθλια αυτή κατάσταση συνεχίζεται. Αυτεπαγγέλτως το Δικαστήριο της Χάγης δεν θα έπρεπε να καλέσει σε απολογία τους υπευθύνους για τις καταστροφές στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία και αλλού; Ο τότε πρωθυπουργός της Αγγλίας που δεν βρήκε τα πυρηνικά του Σαντάμ Χουσεΐν, είπε «έκανα λάθος» και ζήτησε μια απλή συγγνώμη δημοσίως και έτσι απηλλάγη των ευθυνών του. Ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας με τη βοήθεια των Αγγλοαμερικανών διέλυσαν τη Λιβύη και τον Καντάφι για να εφαρμόσουν και εκεί ένα «δημοκρατικό» σύστημα, αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω με ποια χώρα θα έμοιαζε.

Νωρίτερα όμως ο πρόεδρος της Γαλλίας τον αγκάλιαζε σε κάποια επίσκεψη που έκανε ο Καντάφι. Τι να έκανε, του μύριζε το πετρέλαιο που είχε η Λιβύη. Ο ΟΗΕ δεν τα βλέπει αυτά τα χάλια; Και βέβαια, αλλά συμβουλεύει αυτοσυγκράτηση και λαμβάνει ορισμένες αποφάσεις που οι περισσότερες εφαρμόζονται πάντα α λα καρτ.

Δημητρης Σκεπαρνιας, Γενεύη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή