Μισθοί, επιδόματα κ.λπ., όλα στο φως

Μισθοί, επιδόματα κ.λπ., όλα στο φως

Κύριε διευθυντά

Με την ευκαιρία της πρόσφατης αποπομπής-παραίτησης του ζεύγους υπουργών, νομίζω πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να μάθει επιτέλους ο ελληνικός λαός πού πάνε τα χρήματα που πληρώνει για φόρους κ.λπ. Και είναι υποχρέωση των αρμοδίων να μας εξηγήσουν με κάθε λεπτομέρεια τι ακριβώς συμβαίνει. Φτάνουν πια τα μισόλογα και οι περιορισμένες πληροφορίες. Πρέπει να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο. Πρέπει να μάθουμε ποιες είναι οι συνολικές απολαβές των πολιτικών (βουλευτών και μελών της κυβέρνησης). Να μας πουν ποιοι είναι οι μισθοί τους, τα πάσης φύσεως επιδόματα (τακτικά και έκτακτα), η αμοιβή τους για τη συμμετοχή τους σε επιτροπές, ποιες είναι οι αμειβόμενες υπερωρίες, τα «εκτός έδρας» για τις μετακινήσεις τους, οι φορολογικές απαλλαγές τους κ.λπ., κ.λπ. Επίσης πρέπει να μάθουμε ποιες είναι οι έμμεσες απολαβές τους, όπως π.χ. η επιβάρυνση του κρατικού κορβανά από την πρόσληψη δεκάδων συμβούλων ή μετακλητών υπαλλήλων, κ.λπ.

Τέλος, θα πρέπει να καταργηθεί άμεσα ο επαίσχυντος νόμος που εξομοιώνει τους μισθούς των βουλευτών με αυτούς των δικαστικών. Οπως είναι γνωστό, το Σύνταγμα προβλέπει ειδική μισθολογική μεταχείριση των δικαστικών, ούτως ώστε να αποφευχθεί τυχόν προσπάθεια δωροδοκίας τους. Η δικαιολογία ότι στον ίδιο κίνδυνο υπόκεινται και οι βουλευτές δεν ευσταθεί, γιατί τότε τι θα έπρεπε να γίνει για κάθε δημόσιο υπάλληλο που κατέχει ένα νευραλγικό πόστο, ή διαχειρίζεται σημαντικά ποσά;

Επιπλέον, θα πρέπει οι αρμόδιοι να αντιληφθούν ότι ο ελληνικός λαός δεν παρακαλεί για την παραπάνω ενημέρωση, αλλά την απαιτεί.

Νικος Δυοβουνιωτης

Πολιτικός μηχανικός

Κηφισιά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή