Η εκλογή του ΠτΔ και η σταθερότητα

Η εκλογή του ΠτΔ και η σταθερότητα

Κύριε διευθυντά

Στην «Κ» της 22ας Μαρτίου η κ. Παπαρρηγοπούλου εναντιώνεται στην ​π​ρόταση Μάνου περί παραίτησης του ΠτΔ. Προφανώς ερμηνεύει την πρόταση ως γενόμενη για τη σημερινή συγκυρία, όπου σαφές προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις έχει το κόμμα της αντιπολίτευσης. Μια τέτοια απόφαση του ΠτΔ μπορεί πράγματι να χαρακτηρισθεί ως μεροληπτική. Ομως εφόσον ο ΠτΔ παραιτηθεί μόνον αφού έχει γνωσθεί ο χρόνος των βουλευτικών εκλογών, τότε κανένα κόμμα δεν θα αντιδράσει. Με​ παραίτηση ​λίγο πριν από τις επόμενες ​εκλογές ο ΠτΔ θα προσφέρει μεγάλη υπηρεσία. Επιτέλους θα ευθυγραμμισθούν οι δύο εκλογές, ​ώστε η εκλογή ΠτΔ να μην είναι παράγοντας ​αστάθειας.

Παντελης Βελισσαροπουλος

Η εκλογή του ΠτΔ και η σταθερότητα-1

Θα μπορούσε να είναι ζωγραφικός πίνακας με τίτλο «Μαινόμενοι οπαδοί» το φωτογραφικό, παρελκυστικό, στιγμιότυπο, «παλαιάς κοπής», από γήπεδο της Αργεντινής. Ενα σύμπλεγμα από φίλους της κραταιάς Ιντεπεντιέντε και της άσημης Μπάνφιλντ –κάποιοι ημίγυμνοι και από τις δύο πλευρές– σε ταγκό μίσους, με προβλέψιμη κατάληξη, τρόπος έκφρασης όσων έχουν (απανταχού) κάρτα μέλους στη διεθνή λέσχη των ανεγκέφαλων. Ο επιστολογράφος της «Κ», με βρετανικό φλέγμα, καταθέτει την πίκρα του στη σέντρα του ελληνικού γηπέδου, με υπόρρητη ανησυχία πως ύστερα από τόσα δρακόντεια μέτρα, χρόνια τώρα, θα επικρατήσει γαλήνη όταν ίσως τετραγωνιστεί η μπάλα μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή