Οι δήμαρχοι απλώς προεδρεύουν;

Οι δήμαρχοι απλώς προεδρεύουν;

Κύριε διευθυντά

Πριν ακόμη ανακοινωθεί ο τελικός αριθμός των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς της Ανατολικής Αττικής, δύο νέα δείγματα ανικανότητας και ακαταλληλότητας της δημόσιας διοίκησης εμφανίσθηκαν στον ορίζοντα.  Συγκεκριμένα, μια βροχή διάρκειας περίπου μιας ώρας είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ολόκληρο το Μαρούσι, χωρίς ευτυχώς ανθρώπινα θύματα, και στη συνέχεια μια καλοκαιρινή μπόρα μόλις μισής ώρας ήταν αρκετή να μετατραπεί ο προαύλιος χώρος του νοσοκομείου «Σωτηρία» σε μια απέραντη λίμνη λάσπης. Και τούτο, γιατί τα φρεάτια και οι υπόνομοι ουδέποτε καθαρίστηκαν, γεγονός που και οι αρμόδιοι δήμαρχοι δεν αμφισβητούν.

Και εγώ, όπως κάθε Ελληνας πολίτης, διερωτώμαι ποιο ρόλο διαδραματίζει η οργανωμένη σε δύο βαθμούς Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χώρα μας. Αισθάνεται κάποιος από τους τοπικούς άρχοντες την υποχρέωση να αναλάβει την ευθύνη για τις παραλείψεις που προκάλεσαν τις πλημμύρες; Δυστυχώς, μέχρι σήμερα ουδείς εκ των υπευθύνων παραιτήθηκε. Και, εφόσον αυτοί δεν αντιλαμβάνονται τις υποχρεώσεις τους, δεν μπορεί η κεντρική δημόσια διοίκηση να τους υποδείξει την έξοδο; Τέλος πάντων, τι άλλο θα ιδούν τα μάτια μας…

Αναστασιος Νασοπουλος, Τέως δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και ΣτΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή