Πεδίον του Αρεως, αυτό το όνειδος

Πεδίον του Αρεως, αυτό το όνειδος

Κύριε διευθυντά

Απαντες οι πολιτικοί σχηματισμοί. Μέσω των ρητορικών «ζογκλέρ» που διαθέτουν εν αφθονία. Αυτούς που ο –κυρίαρχος λαός–, με την άδολη ψήφο του, τους έχει επιβραβεύσει. Ολοι χρησιμοποιούν την ίδια ρήση-καρμπόν: «Δημιουργούμε την Ελλάδα του μέλλοντος»! Και όταν το ψάξεις το θέμα επισταμένως… πληροφορείσαι –βιωματικά– ότι είναι «άνθρακες ο θησαυρός»!

Η Ελλάδα, που σου έχουν φτιάξει, είναι παρασάγγας χειρότερη από την παλιά Ελλάδα, που ζούσες στο παρελθόν. Ενα απλό παράδειγμα θα προσπαθήσω να μεταδώσω περιγράφοντας την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίον του Αρεως. Ενας υπέροχος, καταπράσινος πνεύμονας πρασίνου υπήρχε –στην παλιά Ελλάδα– που λειτουργούσε εν πλήρει τάξει και γαλήνη. Και το σπουδαιότερο, με απαστράπτουσα καθαριότητα. Τώρα ο παράδεισος αυτός –υπό προοδευτική μορφή– είναι απλησίαστος. Εχει δημιουργηθεί ένα εχθρικό περιβάλλον. Στοίβες σκουπίδια, κατεστραμμένα παγκάκια, εξαθλιωμένοι ναρκομανείς και έμποροι του λευκού θανάτου. Τις παλιές εποχές το Αλσος αποτελούσε έναν επίγειο παράδεισο. Πολλές παιδικές χαρές με παιχνίδια. Τώρα κάποιοι αφαίρεσαν το δικαίωμα στο παιχνίδι για τα παιδιά! Αλήθεια, ποιοι είναι αυτοί; Το Αλσος δεν ήταν περιφραγμένο με κάγκελα. Υπήρχε ένα κέντρο διασκεδάσεως μέσα στο Αλσος. Ο λαός το αποκαλούσε «Αλσος του Οικονομίδη»! Το πρόγραμμα του κέντρου τελείωνε 2.30-3 τη νύχτα. Δεν υπήρχε κανένας φόβος, ο κόσμος περπατούσε πεζή μέσα από τα δρομάκια με συντροφιά το τραγούδι του γκιώνη, μέχρι να φθάσει στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Σήμερα, στο Αλσος ενεδρεύει φόβος και τρόμος. Εώς χθες είχαν εγκατασταθεί εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες από όλες τις χώρες του κόσμου. Ασχημονούσαν, είχαν γεμίσει τον χώρο που άλλοτε έσφυζε από καθαριότητα με κουρέλια και παντός είδους σκουπίδια.

Λαμπρος Ματθαιος, Συγγραφέας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή