Οι συνδικαλιστές και ο κ. Κ. Γαβρόγλου

Οι συνδικαλιστές και ο κ. Κ. Γαβρόγλου

Kύριε διευθυντά

Ολες σχεδόν οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν την τριτοβάθμια εκπαίδευση για να αποκομίσουν πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη, αλλά η σημερινή έχει αναδείξει την όλη διαδικασία σε τέχνη, με νέα φιλοσοφία και νέους συντελεστές.  Ας ξεχάσουμε επομένως τους ιδιοκτήτες σουβλακερί, δημάρχους και άλλους τοπικούς παράγοντες που διαχρονικά συνδιαμόρφωναν τον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ας βροντοφωνάξουμε: ζήτω οι συνδικαλιστές! Αυτοί πλέον πανάξια και δημοκρατικά θα καλύπτουν τα κενά από την έλλειψη εθνικού σχεδιασμού ή μελετών σκοπιμότητας για νέα πανεπιστημιακά τμήματα και θα «συμβουλεύουν» το υπουργείο της Παιδείας για τυχόν(!) αλληλοεπικαλύψεις θεματικών αντικειμένων.

Τρανό παράδειγμα τα δύο νέα, αλλά ουδόλως απαραίτητα, τμήματα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού σε Κρήτη και Πελοπόννησο που περιλαμβάνονταν σε πρόσφατο πολυνομοσχέδιο και τα οποία αρχικά είχαν ενταχθεί σε σχολές Υγείας.

Προτάσσοντας συντεχνιακά συμφέροντα, μακριά από ακαδημαϊκές ή ερευνητικές σταθερές και διεθνείς τάσεις, εντελώς άσχετοι με την τριτοβάθμια εκπαίδευση συνδικαλιστές πέτυχαν, με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού κ. Γαβρόγλου, τη μεταφορά των εν λόγω τμημάτων εκτός σχολών Υγείας. Συνεπώς, το «mens sana in corpore sano»  (νους υγιής εν σώματι υγιεί) μάλλον δεν ισχύει πλέον. Ποιος είπε λοιπόν ότι δεν γίνονται κοσμογονικές αλλαγές με την κυβέρνηση «πρώτη φορά Aριστερά»; Μέχρι και τα κόκαλα του Λατίνου Δέκιμου Ιούνιου Γιουβενάλη τρίζουν από συγκίνηση.

Γιαννης Κουτεντακης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή