Η δική μου πρόταση για το Νομπέλ Ειρήνης

Η δική μου πρόταση για το Νομπέλ Ειρήνης

Κύριε διευθυντά

Σε αυτή τη χώρα συμβαίνουν όλα τα απίστευτα πράγματα, που οι εκτός Ελλάδος Ελληνες και ξένοι είναι δύσκολο να τα κατανοήσουν. Παράδειγμα απίστευτο είναι η περιπέτεια της 90χρονης που πουλούσε στη λαϊκή πλεχτά για να βγάλει μερικά ευρώ να ζήσει και βρέθηκε κάποιος ανόητος να την καταγγείλει και να πάνε αστυνομικοί να τη συλλάβουν, να την πάνε στο τμήμα, να της πάρουν αποτυπώματα (άλλη ανοησία) μη τυχόν και το επαναλάβει ή να μη φύγει στο εξωτερικό. Πόσες εκατοντάδες είναι οι μικροπωλητές, ξένοι οι περισσότεροι, λαθραίων τσιγάρων, ρούχων και άλλων αντικειμένων μπροστά στα πανεπιστήμια και στα μάτια της αστυνομίας και δεν τους ενοχλεί κανείς; Γιατί; Ολοι αυτοί έχουν άδεια; Το τεράστιο λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων, όπλων κ.ά. το γνωρίζουν όλες οι υπηρεσίες, αλλά γιατί αδιαφορούν; Νομίζω δεν τολμούν.

Πώς το έπαθε και δεν το έμαθε ο Πάπας της Ρώμης το «έγκλημα» της γιαγιάς, που έκανε τον γύρο του κόσμου. Ο Πάπας παίρνει συχνά θέση για πολλά θέματα στο εσωτερικό άλλων χωρών. Το απίστευτο όμως, όπως και απαράδεκτο, είναι που πήρε θέση για να δοθεί το Νομπέλ Ειρήνης στον πρωθυπουργό της Ελλάδος.

Αλήθεια, γνωρίζει σε βάθος το Μακεδονικό και τα εσωτερικά τεράστια προβλήματα της Ελλάδος; Το σύνολο των πολιτών υποφέρει από τη φορολογία, την αναξιοκρατία σε όλους τους τομείς της χώρας, το μπάχαλο με τις συντάξεις, που πρέπει να περιμένεις πάνω από τρία χρόνια… Κατά τα άλλα υπάρχει υπερπλεόνασμα στη χρεοκοπημένη χώρα. Οσο για το Νομπέλ Ειρήνης, εγώ θα πρότεινα τον πανάξιο ιερέα της «Κιβωτού του Κόσμου» πατέρα Αντώνιο, που τόσα χρόνια τώρα κάνει θεάρεστο έργο.

Δημητρης Σκεπαρνιας, Γενεύη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή