Συγκλονίστηκα από τη «Ζούγκλα» της Σάμου

Συγκλονίστηκα από τη «Ζούγκλα» της Σάμου

Κύριε διευθυντά

Επισκέφθηκα τη λεγόμενη «Ζούγκλα της Σάμου». Είδα τους αρουραίους. Ανθρωποι χωρίς νερό. Παιδιά που κλαίνε. Περιττώματα. Σκουπίδια. Ψώρα. Η «Καθημερινή» είχε ένα εκτενές ρεπορταζ πέρυσι –«έχει και η Σάμος τη δική της Μόρια»– αλλά τα πράγματα έχουν χειροτερέψει. Ισως πρέπει να ξαναγίνει ρεπορτάζ. Αν δει κανείς τους αρουραίους και τους ανθρώπους από κοντά, θα συγκλονιστεί!

Η εξαιρετική ιστοσελίδα της οργάνωσης www.Medequali.team Γάλλων γιατρών αναφέρει ότι βλέπουν ανθρώπους δαγκωμένους από αρουραίους. Επισκέφθηκα αυτή την οργάνωση και νομίζω ότι κάνουν εξαιρετική δουλειά, συμπληρωματική των εργασιών του νοσοκομείου Σάμου, με το οποίο είναι σε επαφή. Επίσης και σε άλλη ΜΚΟ μού είπαν ότι φιλοξένησαν παιδιά με πληγές από αρουραίους.

Πάνω από 4.000 άτομα σε χώρο για 700 άτομα, «συν» άλλοι 2.000 σε παραπήγματα κα ελαφριές σκηνές. Οι διαδικασίες απόρριψης ή έγκρισης ασύλου παίρνουν χρόνια. Οι τυχεροί στοιβάζονται ανά δεκάδες σε μεταλλικά κοντέινερ!  

Οι άτυχοι πώς επιβιώνουν με το κρύο, την ασταμάτητη βροχή του χειμώνα, τους θυελλώδεις ανέμους που παίρνουν τις σκηνές; 

Το νοσοκομείο πώς να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων και των προσφύγων; Ο ξένος Τύπος, Spiegel, The Nation, Euronews, Al-Jazeera κ.λπ., έχει καταγράψει αυτή την κατάσταση και τα πρόσφατα ρεπορτάζ βρίσκονται στο Ιντερνετ.  

Γιαννης Μπουχλης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή