ΑΕΙ, τα αντίμετρα στους μπαχαλάκηδες

ΑΕΙ, τα αντίμετρα στους μπαχαλάκηδες

Κύριε διευθυντά

Σχετικά με τον νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή για το πανεπιστημιακό άσυλο, επιθυμώ να εκθέσω ορισμένα γεγονότα τα οποία συνέβαιναν στο παρελθόν και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχιστούν. Φυσικά, για να εκληφθούν ως έκνομες ενέργειες, τιμωρούμενες υπό του νόμου, είναι πολύ δύσκολο.

Εκθέτω μερικά από αυτά. Κάνει ο καθηγητής μάθημα και δύο-τρεις μπαχαλάκηδες, συνεννοημένοι, δεν τον αφήνουν, για δικούς τους λόγους.

Σε άλλο περιστατικό, διακόπτουν ομιλία προσκεκλημένου σε αίθουσα ή αμφιθέατρο πανεπιστημίου.

Σοβαρά είναι και τα ακόλουθα. Να εισέρχονται στην αίθουσα συνεδριάσεων σχολής, όταν συνεδριάζει για διάφορα θέματα ή σε εκλογή καθηγητού, και να διακόπτουν συνεχώς τη συζήτηση.

Ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν στις συνεδριάσεις της Συγκλήτου ή του πρυτανικού συμβουλίου. Ομοίως, το να γράφουν στους τοίχους ή να δημιουργούν προβλήματα στα εργαστήρια είναι σύνηθες φαινόμενο. Ο πρύτανης ή οι πρόεδροι των σχολών τι μπορούν να πράξουν; Στις περιπτώσεις αυτές το βλέπω πολύ δύσκολο να εμπλακεί η αστυνομία. Είναι ένας περίεργος τρόπος, που δεν εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία των πανεπιστημίων.

Μόνον οι φοιτητές, αυτοί που επιθυμούν να μάθουν γράμματα, μπορούν να τους αποτρέψουν, διαφορετικά η κατάσταση θα χειροτερέψει στα πανεπιστήμια.

Ι.Θ. ΧΑΪΝΗΣ

Ομότ. καθηγητής Ε.Μ. Πολυτεχνείου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή