Argumentum ad hominem

Κύριε διευθυντά

Στο φύλλο του Σαββάτου 31ης Αυγούστου ο αναγνώστης σας δρ Βασίλειος  Σιταράς επιτίθεται στον Τάκη Θεοδωρόπουλο με τον γνωστό πλέον φανατισμό των ζηλωτών κάθε δεισιδαιμονίας και παραλογισμού. Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος είναι καταξιωμένος διανοούμενος και συγγραφέας και κοσμεί τις στήλες της «Καθημερινής». Οι απόψεις του παρουσιάζονται με γενναιότητα, σήμερα που η διαμφισβήτηση της συντέλειας του κόσμου –που ευαγγελίζονται οι τζιχαντιστές της «οικολογίας»– είναι σαν να κάνει κανείς κήρυγμα για τον ορθολογισμό σε μαντράσα ουαχαμπιστών.

Θα συνιστούσα επίσης, αντί να ανατρέχει σε παρομοιώσεις αυτού του  κοριτσιού με τον Ιμάνουελ Καντ, να βρει ένα εγχειρίδιο Λογικής όπου θα δει ότι πρώτη θέση μεταξύ των λανθασμένων επιχειρημάτων είναι το argumentum ad hominem, δηλαδή η επίθεση στο πρόσωπο αντί για συζήτηση του θέματος.

Επ’ ευκαιρία, περιττόν να ψάξει στο βιογραφικό μου για επιστημονικά διπλώματα για να διαμφισβητήσει το δικαίωμά μου «διά να ομιλώ» (ποιος είναι αυτός κ.τ.λ.). Είμαι ένας απλός πλοίαρχος Ε.Ν. με αρκετή γνώση μετεωρολογίας όμως στην πραγματικότητα, επί χρόνια.

Τηλέμαχος Μαρατος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή