Το Kυκλαδονήσι και περί ανάπτυξης

Το Kυκλαδονήσι και περί ανάπτυξης

Kύριε διευθυντά

Ορισμένες επιστολές που πρόσφατα δημοσίευσε η «Καθημερινή» χαρακτηρίζουν τη Σίκινο ως οπισθοδρομική εξαιτίας της περιβαλλοντικής πολιτικής του δήμου της. Η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, διαφωνώντας πλήρως με την παραπάνω άποψη, θα ήθελε απεναντίας να επαινέσει τους συνεχείς και συνεπείς αγώνες του Δήμου Σικίνου υπέρ του περιβάλλοντος και να αναφέρει τα σημαντικά έργα –ορισμένα αναπτυξιακά– που αυτός πραγματοποίησε σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού:

1. Κατ’ αρχάς, η ανάπτυξη δικτύου πολιτιστικών διαδρομών στο πλαίσιο του προγράμματος «Μονοπάτια Πολιτισμού», συνολικού μήκους 56 χλμ. (7 διαδρομές) ανέδειξε τον φυσικό και παραδοσιακό πλούτο και αποτέλεσε τον μαγνήτη των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, οι οποίοι χαίρονται τις ωραιότατες και ανόθευτες ομορφιές του νησιού.

2. Η εκστρατεία για την κατάργηση των πλαστικών σακουλών μιας χρήσης, εφόσον διανεμήθηκε μια πάνινη τσάντα σε κάθε κάτοικο του νησιού και άλλη μια πάνινη τσάντα σε κάθε νοικοκυριό. Επιπροσθέτως, έγιναν ειδικές εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία του νησιού για την ανάγκη κατάργησης της πλαστικής σακούλας.

3. Τέλος, η Ελληνική Εταιρεία εκπόνησε την πλήρη μελέτη αποκατάστασης του εξέχοντος μνημείου της Επισκοπής Σικίνου, βάσει της οποίας έγινε υπαγωγή του έργου σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Ετσι, μαζί με τη χρηστή και καινοτόμο μεγάλη δραστηριότητα του δήμου, η μικρή Σίκινος δύναται να υπερηφανεύεται για την ορθολογική και πρωτοπόρο ανάπτυξή της.

Λυδια Καρρα, Πρόεδρος

Κωστας Μ. Σταματοπουλος, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή