Από τη δεξαμενή διανοουμένων ο ΠτΔ

Από τη δεξαμενή διανοουμένων ο ΠτΔ

Κύριε διευθυντά

Σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας υπήρξαν διάφορες προτάσεις από τα κόμματα.

H Nέα Δημοκρατία πρότεινε, εξαρχής προκειμένου να δοθεί λύση και αν έως την τελική ευθεία δεν έχει δοθεί, να εκλέγεται ο Πρόεδρος με απλή πλειοψηφία της Βουλής (όπως και ψηφίστηκε) .

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είχε υποστηρίξει εμφανιζόμενος σε τηλεοπτικό σταθμό μεγάλης εμβέλειας ότι με την ανωτέρω λύση ο Πρόεδρος θα είναι κομματάρχης.

Στο μεταξύ, ακούγονται διαρκώς και εντός και εκτός Βουλής ονόματα πολιτικών για τη θέση του Προέδρου.

Διαρκώς δηλαδή το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τις περιορισμένες εξουσίες που ο τελευταίος έχει και η εκλογή του οποίου έχει τόσο ταλαιπωρήσει την ελληνική κοινωνία και τόσα δεινά έχει προκαλέσει στην Ελλάδα, τείνει και πάλι να γίνει μέγα θέμα, με απροσδιόριστες και πάλι συνέπειες.

Για να απαλλαγούμε από τη διαδικασία εκλογής ως Προέδρων εκλεγμένων στο παρελθόν αλλά και στο παρόν πολιτικών προσώπων (τα οποία εκ των πραγμάτων κουβαλούν και κάποιες πολιτικές αστοχίες), αλλά και για να τιμηθούν πρόσωπα που διακρίθηκαν εκτός Βουλής, θα επρότεινα την εκλογή ως προέδρων, με απλή πλειοψηφία, προσώπων από τον χώρο της διανόησης.

Τέτοια πρόσωπα υπάρχουν, πάντα κατά την άποψή μου, κυρίως στον νομικό χώρο αλλά και σε άλλους επιστημονικούς χώρους. Εντέλει πρέπει να δοθεί απλή λύση πέρα από την κατά κανόνα βούληση των πολιτικών για σύνθετες διαδικασίες.

Πιστεύω ότι θα αποτελεί διάκριση για την κάθε κυβέρνηση η υιοθέτηση της ανωτέρω άποψης.

Θάνος Θανασης, Τοπογράφος Μηχανικός, ΕΜΠ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή