Διδασκόμενοι από σπουδαίους αγνώστους

Διδασκόμενοι από σπουδαίους αγνώστους

Κύριε διευθυντά

Απευθύνομαι σε εσάς με την ελπίδα ό́τι μέσω της φιλόξενης στήλης των αναγνωστών σας κάποιος αρμόδιος της επιτροπής του εορτασμού των 200 ετών θα ευαισθητοποιηθεί για την ανάδειξη μορφών του αγώνα όχι τόσο γνωστών όσο αυτών που γνωρίζουμε από́ το σχολικό μάθημα της Ιστορίας, αλλά εξίσου σημαντικών αν όχι αυτόχρημα εμβληματικών για την ανιδιοτέλεια, τη γενναιότητα, την προσφορά και το ήθος τους στη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων, όπως ο Μανιάτης Ηλίας Σαλαφατίνος και ο Ηπειρώτης Κώστας Λαγουμιτζής.

Και αργότερα, μετά το τέλος της Επανάστασης, όταν πολλοί έσπευδαν να εξαργυρώσουν τις υπηρεσίες τους, οι δύο αυτοί άνδρες και ενδεχομένως και άλλοι σαν αυτούς (λ.χ. ο Ματρόζος) επέδειξαν έναν διαχρονικά σπάνιο πατριωτισμό πολίτη του νεότευκτου εθνικού κράτους.

Στις μέρες μας, γενικής έκπτωσης των αξιών, σύμβολα όπως αυτά κατέχουν εξέχουσα θέση στη διαδικασία επίγνωσης της εθνικής μας συνείδησης, ιδιαίτερα σημαντικής για τις νέες γενεές της χώρας μας.

Ηλιας Καταρεας, Πρεσβευτής ε.τ., Μελίσσια

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή