Ενίσχυση Εθνικού Ιστορικού Μουσείου

Ενίσχυση Εθνικού Ιστορικού Μουσείου

Κύριε διευθυντά

Μέσα από το άρθρο «Ενα μουσείο 136 ετών αλλά με νεανική φρεσκάδα» στην «Καθημερινή» της Κυριακής 22 Μαρτίου 2020, είχα την ευκαιρία, εκπροσωπώντας ως γενικός γραμματέας του Δ.Σ. την Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος (ΙΕΕΕ), να απευθύνω ένα αίτημα-έκκληση για την επίλυση του οικονομικού μας προβλήματος.    

Με την παρούσα επιστολή βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσω ότι στο αίτημά μας ανταποκρίθηκε άμεσα η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, χάρη στην παρέμβαση της οποίας θα αντιμετωπιστούν τα επείγοντα οικονομικά προβλήματα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου. 

Αμεση οικονομική ενίσχυση θα δοθεί στην ΙΕΕΕ προκειμένου να ξεπεράσουν το πρόβλημα λειτουργίας τους το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο καθώς και τα δύο μουσεία της εταιρείας που λειτουργούν στην Υδρα: η Ιστορική Οικία Λάζαρου Κουντουριώτη και η Οικία και Ατελιέ Τέτση.

Η ευαισθητοποίηση της κ. Μενδώνη –την οποία θερμά ευχαριστούμε– όχι μόνο λύνει το οικονομικό μας πρόβλημα για το 2020, αλλά μας δημιουργεί την πεποίθηση ότι η νυν υπουργός Πολιτισμού κατανοεί απολύτως τη σημαντική παρουσία της ΙΕΕΕ στο νεοελληνικό ιστορικό γίγνεσθαι. Η υπεσχημένη αύξηση της επιχορήγησης του ΥΠΠΟΑ προς την ΙΕΕΕ στα περίπου πριν από την οικονομική κρίση επίπεδα, η οποία ελπίζουμε να συνεχιστεί και στο μέλλον, μας ανακουφίζει προς το παρόν από το άγχος της επιβίωσης και μας επιτρέπει πλέον να επιδοθούμε στο επιστημονικό και ευρύτερα πολιτιστικό έργο μας, δημιουργώντας δίκτυα συνεργασίας με άλλους μουσειακούς φορείς και ιδρύματα στην Αθήνα και στην περιφέρεια, πράγμα που αποτελεί βασική επιδίωξή μας.

Η απόφαση της υπουργού αποδεικνύει εμπράκτως την αναγνώριση της συμβολής όλων των φορέων –μεγαλύτερων ή μικρότερων– στη διαφύλαξη και στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

Θεμιστοκλης Π. Κοντογουρης, Γενικός γραμματέας ΙΕΕΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή