Γλάστρες, φελλοί και επιστήμονες

Γλάστρες, φελλοί και επιστήμονες

Kύριε διευθυντά

Τα τελευταία 50 χρόνια μυωπικοί και ανεγκέφαλοι πολίτες στέλνουν στη Βουλή ενίοτε αγράμματους, ηθοποιούς, μετεωρολόγους κ.λπ. που είναι απλές γλάστρες με αμέτρητες απουσίες και απλά εισπράττουν τον μισθό τους. Ολοι αυτοί λόγω κόμπλεξ εμφάνιζαν δυσανεξία σε επιστήμονες και με κάθε τρόπο τους παραγκώνιζαν. Ετσι οι φελλοί επέπλεαν. Συνήθως η ρήξη επιστημόνων και πολιτικών έχει σαν αφορμή το ότι οι επιτυχίες των επιστημόνων πλήττουν το γόητρο των πολιτικών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ηρωικός Κινέζος γιατρός Λι Ουενλιάνγκ, ο οποίος ήταν ο πρώτος που ενημέρωσε τους συναδέλφους του για την έναρξη της πανδημίας στη Γουχάν. Ομως η αστυνομία του κομμουνιστικού καθεστώτος του ζήτησε να σταματήσει να μιλάει, δηλαδή τον φίμωσε, για να μην περιγράψει το μέγεθος της απειλής. Επίσης, πρωθυπουργοί με τη μέθοδο της ρώσικης ρουλέτας επέλεγαν υπουργούς που δεν είχαν καμία σχέση με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Οταν λοιπόν διορίζονται σε θέσεις-κλειδιά άνθρωποι κατώτεροι των περιστάσεων, τότε έχουμε τραγωδίες (π.χ. μνημόνια) και διάλυση του κράτους. Οι άξιοι φαίνονται στα δύσκολα. Είναι επιτακτική ανάγκη οι πολιτικοί να συνηθίσουν να αφουγκράζονται τους επιστήμονες και να πειθαρχούν στις υποδείξεις τους. Να τους δίνουν θέση και χώρο να ακουσθούν. Υστερα λοιπόν από 50 χρόνια οι πολιτικοί ανακάλυψαν τους επιστήμονες που είναι οι μόνοι που μπορούν να δώσουν λύσεις σε κρισιμότατα θέματα της ζωής  μας.

Στην περίπτωση του κορωνοϊού όποιοι ανεγκέφαλοι ηγέτες (Τραμπ, Τζόνσον) αγνόησαν την επιστημονική κοινότητα αποδείχθηκαν μοιραίοι γιατί πήραν στον λαιμό τους δεκάδες χιλιάδες ζωές αθώων  πολιτών. Οφειλαν από την πρώτη μέρα να είχαν παραιτηθεί. Ο Τραμπ απέδειξε ότι είναι εντελώς ανίκανος να συνεργαστεί με τους επιστήμονες και να ακούσει τη γνώμη των ειδικών. Ο Βρετανός Τζόνσον επέλεξε μόνος του τη θεωρία περί ανοσίας της αγέλης, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις των ειδικών.

Οι ελάχιστοι πολιτικοί που δεν έχουν κόμπλεξ αφήνουν την πρωτοκαθεδρία στους επιστήμονες. Ευτυχώς που από την πολιτική ηγεσία εισακούσθηκε ο σωτήρας και μεγάλος ευεργέτης μας Τσιόδρας, ο οποίος με άριστη τεκμηρίωση, επιστημονικό λόγο, σαφήνεια, ανθρωπιά, ενθάρρυνση, πειστικότητα, ταπεινότητα (και όχι κομπορρημοσύνη) μας δίνει κάθε μέρα πολυτιμότατες συμβουλές και έτσι ευτυχώς δεν θρηνήσαμε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

Γεωργιος Τρανταλιδης, Δικηγόρος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή