Συνηγορώ και εγώ υπέρ της κ. Κεραμέως

Συνηγορώ και εγώ υπέρ της κ. Κεραμέως

Κύριε διευθυντά

Είμαι αναγνώστης της εγκρίτου εφημερίδος σας από τα νεανικά μου χρόνια και διδάχθηκα πολλά από τις βαθυστόχαστες πνευματικές σελίδες της. Σήμερα πήρα το θάρρος από τα διδάγματα του Θουκυδίδη που αναφέρονται στο τρίτο βιβλίο του Πελοποννησιακού Πολέμου, ότι «Το μυστικό της ευτυχίας είναι η ελευθερία και το μυστικό της ελευθερίας είναι το θάρρος και η τόλμη», να τολμήσω να διατυπώσω τις σκέψεις που μου παρέχουν οι γυμνασιακές μου γνώσεις για την αναφορά του δικηγόρου κ. Δημητρίου Κωστόπουλου στη στήλη Γράμματα Αναγνωστών στις 8 Μαΐου και του διακεκριμένου καθηγητή και συνεργάτη σας κ. Γιανναρά στην επιφυλλίδα στις 3 Μαΐου.

Πρωτίστως θέλω να συγχαρώ τον κ. Κωστόπουλο για όσα γράφει για την αξιόλογη παρουσία της κ. Κεραμέως, τα προσόντα της, τη μόρφωσή της και την ηγετική προσωπικότητά της στο υπουργείο Παιδείας, που πολλοί αναγνώστες όπως και εγώ δεν γνωρίζαμε. Στη συνέχεια θέλω να διερωτηθώ για το μένος του βαθυστόχαστου καθηγητή κ. Γιανναρά που υπερεκτιμώ, εναντίον της. Μήπως ενοχλούν η ηγετική παρουσία της νεαράς υπουργού και οι τολμηρές αποφάσεις της; Δεν αμφισβητούμε τις προσωπικότητες του Παπανούτσου και του Γεωργούλη, αλλά οι ηγετικές ικανότητες πολλές φορές δεν συμβαδίζουν με το πνευματικό επίπεδο ενός ανθρώπου.

Στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ στα λόγια του μεγάλου Γερμανού ηγέτη Bismarck, «Drei professoren, Vaterland verloren» και ελληνικά «Τρεις καθηγηταί και εχάθη η πατρίς».

Δημητριος Χατζηγεωργιου, Απόφοιτος Πυθαγορείου Γυμνασίου Σάμου (1947), κάτοικος Κηφισιάς

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή