Τα λύματα, ο Ευβοϊκός και οι ανησυχίες

Τα λύματα, ο Ευβοϊκός και οι ανησυχίες

Κύριε διευθυντά

Η έγκριτη εφημερίδα σας στις 19-7-2013 είχε δημοσιεύσει την επιστολή μου «Εγκλημα στον Ευβοϊκό», που αναφερόταν στο γεγονός  ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ. αριθμ. 2752/2013 απόφαση ενέκρινε τα λύματα από Παιανία και Κορωπί να απορρίπτονται στον Ευβοϊκό και συγκεκριμένα στην περιοχή Χαμολιά της Βραυρώνας, σε μικρή απόσταση από το Αρχαιολογικό Μουσείο! Το έργο αυτό δεν πραγματοποιήθηκε λόγω ελλείψεως χρημάτων.

Και ερχόμαστε σήμερα, μετά  7 χρόνια, στην προοπτική δημιουργίας κέντρου επεξεργασίας λυμάτων λίγο έξω από το αεροδρόμιο των Σπάτων, καθώς εκεί θα μεταφέρονται όλες οι ακαθαρσίες των κοντινών δήμων για να επεξεργαστούν και να αποβληθούν στην πανέμορφη θαλάσσια περιοχή της Χαμολιάς Βραυρώνος.

Απορώ ποιος αποτόλμησε ένα τέτοιο σχέδιο που θα περιλαμβάνει εκτός των λυμάτων Κορωπίου, Παιανίας, Μαρκοπούλου, Καλυβίων, Κουβαρά και Πόρτο Ράφτη και τα λύματα των περιοχών Αναβύσσου, Αγίου Δημητρίου, του Λαγονησίου, της Σαρωνίδας, της Παλαιάς Φωκαίας και του Θυμαρίου. Δηλαδή τα λύματα θα διατρέχουν υπογείως 52 χιλιόμετρα για να καταλήξουν στη θάλασσα του Δήμου Μαρκοπούλου και να μολύνουν τις παραλίες Βραυρώνας και Πόρτο Ράφτη!

Eάν όντως τα λύματα, όπως διατείνονται, είναι τόσο καθαρά μετά την επεξεργασία, γιατί οι δήμοι δεν αποδέχονται να αποβάλλονται τα λύματά τους στις θάλασσές τους;

Θέλω να ελπίζω ότι επειδή αρμόδιος υπουργός για αυτό το θέμα είναι ο κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης, θα το επανεξετάσουν και δεν θα αδικήσουν τόσο κατάφωρα το Πόρτο Ράφτη και τη Βραυρώνα.

Mελιτα Τσουτρελη Μπενα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή